Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaarverbod rond Giethoorn

Geplaatst op: 8 april 2020

Een stukje varen in Giethoorn en omgeving is komend weekeinde niet mogelijk. Rondom het toeristendorp is van vrijdag tot en met maandag een vaarverbod voor recreanten ingevoerd. Dit omdat het afgelopen weekeinde te druk was op het water.

“Dat levert besmettingsgevaar op en vormt dus een groot gevaar voor de gezondheid. Omdat de weersverwachting voor de komende periode zonnige dagen belooft en het paasweekeinde voor de deur staat is een tijdelijk vaarverbod noodzakelijk. We willen koste wat het kost voorkomen dat besmetting van het coronavirus op het water plaatsvindt”, legt burgemeester Bats van Steenwijkerland uit.

Ook op andere plekken gaat de buurgemeente extra controles uitvoeren op het water. “We zien er streng op toe dat het vaarverbod niet wordt overtreden en dat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd. Gebeurt dit niet dan volgen er boetes. Maar ik hoop dat het zover niet hoeft te komen en dat iedereen de discipline kan opbrengen om thuis te blijven. Het is even niet anders, maar het is noodzakelijk.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500