Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reclamestoet (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 10 april 2020

Met een ingecalculeerd risico van een storm aan kritiek moet me toch wat van het hart. Ik heb me namelijk enorm gestoord aan een optocht van lokale ondernemers die het nodig vonden om deze week in een grote colonne een rit door Genemuiden te houden. Dit met achterliggende gedachte om de (eigen) plaatselijke middenstand in deze barre tijden te ondersteunen. Alsof de meeste van de potentiële klanten niet wat anders aan hun hoofd hebben.

Ook kan ik geen honderd meter meer door Genemuiden rijden zonder een bord tegen te komen waarop het belang om lokaal in te kopen wordt onderstreept. Ik neem een en ander voor kennisgeving aan, maar met plaatsvervangende schaamte. Vooral ook omdat er nota bene ondernemers meerijden die op dit moment waarschijnlijk omzetten genereren die nog hoger liggen dan anders.

De huidige crisis raakt ons allemaal. En dat zal ook nog wel een hele tijd duren. Wat dat betreft zitten we (bijna) allemaal in hetzelfde schuitje. Gelukkig  hebben we een overheid die dit inziet en iedereen daar waar mogelijk een vangnet biedt.

Dagelijks zie ik via diverse media beroepsgroepen voorbijkomen die het op dit moment extreem moeilijk hebben. Nogal logisch, lijkt me. Ik zou zelf ook rustig aan het gejammer mee kunnen doen, tenslotte is van mijn omzetten ook nauwelijks nog wat over. Maar dat doe ik niet, want de mensen die van de directe gevolgen van corona betroffen zijn (de zieken en hun families) verdienen in mijn ogen nu alle aandacht.

Er is niets mis me om elkaar in deze tijden te helpen. Integendeel. De actie van onze plaatselijke middenstand vind ik echter gênant. Mensen die wat in willen kopen doen dat op dit moment toch sowieso wel in Genemuiden? Ik denk dat er weinig mensen over prakkiseren om eens even lekker te gaan shoppen in Zwolle.

De colonne door Genemuiden was me zelfs tegen het zere been. We hebben in onze gemeente door dit virus al zo’n twintig mensen verloren. Deze mensen kunnen zelfs niet op een fatsoenlijke wijze begraven worden. Ik kwam deze week een begrafenisstoet tegen. Daar reden welgeteld 5 auto’s in mee. Meer is niet toegestaan. Begrijpt u nu wat ik tegen heb op een ordinaire reclamestoet?

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500