Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona ‘zware kink in de kabel’ voor zwembaden

Geplaatst op: 15 april 2020

De dichte deuren dankzij de coronacrisis treffen ook de zwembaden in Zwartewaterland hard. “We komen uit een penibele situatie en worden steeds gezonder. Dan is dit een hele zware kink in de kabel. De omzet is nu natuurlijk nul”, zegt Raymond Spijkerman van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland.

De stichting doet alles om de kosten zo laag mogelijk te houden. “De installatie die het water anders opwarmt tot 30 graden, hebben we teruggezet naar 20 graden. De luchtbehandeling is ook fors minder. Maar veel verder kunnen we niet gaan: water moet in beweging blijven anders gaat het dood, en doe je niets aan de lucht dan krijg je condensvorming. Maar alles wat nu niet nodig is, doen we niet.”

De zwembaden leggen de rekening in ieder geval niet neer bij de gebruikers. “Als mensen niet kunnen zwemmen, ga je geen rekening sturen. Ook de verenigingen berekenen we geen kosten door. Die hebben het zelf nu hartstikke zwaar. Maar wij kunnen straks natuurlijk alle steun gebruiken. We moeten dit allemaal met z’n allen doen”, aldus Spijkerman.

Er is nog geen enkele zicht op een heropening van de baden, ook niet voor het openluchtbad in Hasselt. “Zodra we open mogen, bekijken we of we nog abonnementen kunnen verkopen en tegen welk tarief. Daarover kunnen we nu niets zinnigs zeggen. Als je dat wel doet, moet je informatie continu herzien.”

Voor veel kinderen die net tegen het afzwemmen aan zaten, is de situatie sneu, beseft Spijkerman. “We gaan straks kijken wat het niveau van de kinderen is. Mogelijk is stilstand achteruitgang, maar we gaan er alles aan doen om ze zo snel mogelijk naar dat papiertje te brengen. Al is veiligheid veel belangrijker dan dat papiertje. Je hebt er veel meer aan dat je een leven lang lekker en veilig kunt bewegen in het water.’

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500