Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal woninginbraken in Genemuiden fors omlaag

Geplaatst op: 16 april 2020

Zwartewaterland was in 2019 minder aantrekkelijk voor woninginbrekers dan 2018. Dieven probeerden in totaal 29 keer toe te slaan tegenover 45 gevallen een jaar eerder. Vooral in Genemuiden nam het aantal inbraakpogingen sterk af, schrijft politiechef Ekkel in de zogenoemde Gebiedsscan waarin hij een beeld geeft van de misdaad in Zwartewaterland. Volgens de politie heeft de daling in Genemuiden mogelijk te maken met de introductie van de Appgroepen Veilig Genemuiden. 

Voertuigen waren in 2019 wel een populair doelwit bij het dievengilde. Het aantal diefstallen in of van auto’s steeg van 39 naar 52. Dat heeft vooral te maken met een groep autodieven die het hadden gemunt op Volkswagen- en FIAT-busjes. Later in het jaar is de groep aangehouden en konden veel voertuigen terug worden gegeven aan de eigenaars.

Het aantal fietsdiefstallen neemt al tijden af. Dat heeft wellicht te maken met de aanhouding van een ‘veelpleger’ die in 2018 werd aangehouden. Toen het aantal in 2019 weer steeg, kwam diezelfde dief weer in beeld. Daarna werden weer minder fietsen gestolen.

Inbrekers sloegen ook minder vaak toe in bedrijven of winkels (11 tegenover 17), al heeft de politie de indruk dat met name winkeliers een diefstal lang niet altijd melden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500