Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oud-papier inzameling door vrijwilligers stopt

Geplaatst op: 16 april 2020

Bij de inzameling van oud-papier zijn vanaf 1 juli geen vrijwilligers meer betrokken. De gemeente stopt met die werkwijze, zo schrijft het college aan de gemeenteraad. In Zwartewaterland zijn zeventien scholen en verenigingen betrokken bij de inzameling.

Maar sinds 2009 is dat werk al behoorlijk veranderd omdat toen de blauwe containers werden ingevoerd. De vrijwilligers fungeren nu als extra personeel op de ROVA-wagens, waarbij ze in de praktijk vooral zorgen dat slecht geplaatste containers toch makkelijk door de vrachtwagens kunnen worden opgepakt. Maar in dezelfde praktijk blijkt dat bewoners dat steeds vaker zelf al goed doen. Daarnaast kelderen de prijzen voor oud-papier de laatste jaren flink en de verwachting is dat die daling nog wel even doorgaat.

Volgens de gemeente hebben de meeste betrokken inzamelaars begrip voor het besluit. De meesten vinden een afbouwregeling ook niet echt noodzakelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500