Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

B&S is Facebook Blueprint Certified

Geplaatst op: 22 april 2020

Vanaf heden mag B&S Media Internetmarketing uit Kampen zichzelf Facebook Blueprint Certified noemen. Na de eerdere benoemingen tot Premier Google Partner en Microsoft Advertising Partner dus opnieuw een mooie onderscheiding voor het groeiende online marketing bureau. Mede-eigenaar Sander Schilder is dan ook tevreden: “Het internet is meer dan Google alleen. Met deze badge tonen we aan ook op het gebied van social media marketing een betrouwbare partner te zijn.”

B&S Media profileert zich sinds de oprichting in 2007 toch voornamelijk als specialist op het gebied van webdesign, zoekmachine optimalisatie en Google Ads. Maar ondertussen helpen de online marketing specialisten uit Kampen ook al jarenlang diverse bedrijven uit de regio met de inzet van social media. “Dat dit niet iets is wat we ‘erbij doen’, maar meer en meer ook één van onze specialiteiten is geworden, wordt nu onderstreept met de benoeming tot Facebook Certified Digital Marketing Associate”, aldus Schilder.

Een uitgebreid examen
Het Facebook Blueprint Certified certificaat wordt toegekend aan online marketeers die hebben bewezen vaardig te zijn in het beheren, maken en inzetten van Facebook en Instagram advertenties. Van hen wordt verwacht dat ze precies weten hoe zij deze social media kanalen in moeten zetten om de online doelstellingen van een bedrijf te behalen.

Facebook Blueprint Certified word je overigens niet zomaar, zo wenst Schilder aan te vullen. Het examen kan bijvoorbeeld pas afgelegd worden als je over de vereiste kennis beschikt. Ook moet je aantoonbare professionele ervaring hebben met het inzetten van social media voor bedrijven.Tijdens het examen wordt deze praktijkervaring middels diverse case-vragen getoetst. Daarnaast word je onder meer bevraagd op je kennis van advertenties aanmaken en het interpreteren, monitoren en rapporteren van resultaten.

Serious business
Dat Facebook haar certificaat uitsluitend wil uitreiken aan echte specialisten, blijkt wel uit het strenge toezicht tijdens het afnemen van het examen. Zo moet een kandidaat vooraf met behulp van een webcam aantonen dat hij alleen in de ruimte is en niet geholpen kan worden door boeken, tablets, telefoons of andere hulpmiddelen. Tijdens het examen wordt de medewerker bovendien voortdurend in de gaten gehouden via de webcam.

“Een beetje ongemakkelijk is dat natuurlijk wel. Maar goed, zo heeft het certificaat écht zijn waarde. Als je niet op professioneel niveau de benodigde kennis hebt, is dit examen echt te pittig en zo hoort het natuurlijk ook”, zegt mede-eigenaar Schilder. Het maakt hem dan ook extra trots op de badge die inmiddels prijkt op de website (www.bsmedia.nl).

Over B&S Media Internetmarketing
B&S Media Internetmarketing is een full service internetmarketing bureau uit Kampen. Het team bestaat uit bijna 30 enthousiaste specialisten, die zich dagelijks bezighouden met SEA, SEO, social media en webdesign. Hiermee helpt het internetmarketing bureau MKB’ers met het beter vindbaar maken van websites en webshops.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500