Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fietsroute Genemuiden is weer beschikbaar

Geplaatst op: 28 april 2020

De Fietsroute Genemuiden is weer beschikbaar. De route leidt door het gebied Genemuiden/Kamperzeedijk/Mastenbroek en langs een deel van het Zwartewater. Het betreft een tocht van ongeveer 30 kilometer, ruim 2 uur fietsen.

Door middel van 66 bladzijden informatie, fraai fotomateriaal en een handig routekaartje krijgen fietsers een goed beeld van dit interessante noordelijke deel van de polder Matenbroek en het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het afgelopen jaar is de bedenker en schrijver G.J. Westhoff bezig geweest met het actualiseren van de heruitgave. Toen deze klus in de zomer van 2019 werd opgepakt, was niet te vermoeden hoe de wereld door het Coronavirus drie kwart jaar later er totaal anders uit zou zien.

Naast bijzonderheden in de natuur, zoals de zeearend en de kievitsbloemen, gaat het boekje o.a. in op waterstaatkunde, Tweede Wereldoorlog, Koude Oorlog, tapijtstad en architectuur.

Het boekje (ISBN 978-90-826233-5-2) is op dit moment in Genemuiden voor € 5,95  verkrijgbaar bij o.a. plaatselijke boekhandels en wanneer andere locaties weer openen ook bij de VVV en de musea en bij Westhoff aan huis. Zie voor meer informatie over de Fietsroute ook op  https://westhoffboeken.jimdofree.com/fietsroute-genemuiden/. O

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500