Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘De Meente is nog steeds een brandhaard’

Geplaatst op: 1 mei 2020

Burgemeester Bilder richtte zich vrijdag voor ZwartewaterFM nadrukkelijk op Genemuiden. “Daar is het beeld dat veel mensen op straat zijn, zowel jongeren als ouderen. Ik begrijp de hang naar ontmoetingen, maar we moeten de ernst van de situatie voor ogen houden. De Meente is bijvoorbeeld nog steeds een brandhaard”, aldus de burgemeester.

Waar de aantal besmettingen in Hasselt en Zwartsluis in de verzorgingstehuizen dalen, liggen in De Meente nog steeds mensen in zorgelijke situatie. Er zijn nog zeker zeven besmettingen. Vijftien bewoners overleden al aan het virus. In Genemuiden is de afgelopen dagen ook weer een bewoner overleden. Verder lijkt de situatie in Zwartewaterland wel te stabiliseren.

Bilder roept echter nadrukkelijk op om nog steeds zoveel mogelijk thuis te blijven, ook op 4 en 5 mei. Tijdens Dodenherdenking legt de burgemeester in zeer klein comité kransen in de vier kernen van Zwartewaterland. Verder zijn alle bijeenkomsten en activiteiten geschrapt. “Ook kleine initiatieven moeten we afraden: dat zorgt weer voor toeloop van mensen. Blijf thuis.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500