Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerrie Klappe zwaait af bij de Kaaihof

Geplaatst op: 2 mei 2020

Na 50 jaar in de horeca actief te zijn geweest nam Gerrie Klappe (66) vandaag officieel afscheid van de Kaaihof. Middels een mooie videoboodschap werd ze in het zonnetje gezet in deze coronatijd. 

“Het afscheid van Gerrie hadden we met elkaar natuurlijk heel anders voor ogen gezien en zodra het weer mag houden we nog een mooi afscheidsfeestje”, aldus Harold en Jennifer van De Kaaihof. Voor de videoboodschap had het horecastel ook diverse oud-collega’s, graag geziene gasten en oud-werkgevers gevraagd om iets leuks te zeggen. “We zullen ongetwijfeld mensen zijn vergeten, maar het filmpje staat symbool voor wat ze voor ons, haar vele (oud-)collega’s en gasten heeft betekend.”

Gerrie begon haar loopbaan bij banketbakkerij en lunchroom Van Orsouw in Zwolle. Daarna kwam ze al snel in de bediening bij Hotel het Zwartewater terecht. Ruim 30 jaar heeft ze gewerkt bij Klaas en Jaap Eenkhoorn en zijn vrouw Gerrie en daarna nog bijna tien jaar bij de Kaaihof.

De eerste persoonlijke kennismaking met Gerrie zullen Harold en Jennifer niet snel vergeten. “Die was eerst niet zo positief. Gerrie was bang dat we haar wegens haar leeftijd aan de kant zouden zetten”, aldus het stel. Inmiddels kunnen ze hier samen met een glimlach aan terugdenken.

Het wederzijdse vertrouwen in elkaar kwam er gelukkig al snel. “Gerrie heeft voor ons een belangrijke rol gespeeld bij de vliegende start van De Kaaihof. Voor ons als onervaren horecamensen was ze van onschatbare waarde en we kunnen ons er nog geen voorstelling van maken om haar straks te moeten missen.”

Voor Gerrie was de traditionele Biestemerk altijd het hoogtepunt van het jaar. Hieruit blijkt dat ze ondanks haar leeftijd altijd jong van geest is gebleven. In de afgelopen jaren heeft ze haar werkzaamheden al wel een klein beetje afgebouwd en genoot ze al van langere, welverdiende vakanties.

Toch blijft het jammer dat er zo abrupt een einde is gekomen aan haar lange loopbaan. “We hopen dan ook dat ze in de toekomst bij nood nog wil bijspringen, wat ons betreft is dit ieder geval geen definitief afscheid”, aldus Harold en Jennifer. En of Gerrie aan haar pensioen kan wennen? Zoals ze zelf altijd zegt: ‘De tijd zal het leren.’

Na ruim 50 jaar horeca willen (oud) collega’s en gasten via deze videoboodschap Gerrie Klappe bedanken en feliciteren met haar welverdiende pensioen!

Geplaatst door De Kaaihof op Zaterdag 2 mei 2020

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500