Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wandelen langs oorlog en bevrijding in Genemuiden

Geplaatst op: 5 mei 2020

De Vrienden van Oud-Genemuiden zouden vandaag (5 mei) rondleidingen verzorgen langs herinneringen aan oorlog en bevrijding in Genemuiden. De coronacrisis zette ook daar een streep door. Daarom vroegen de Vrienden Genemuien Actueel om mee te lopen langs de verschillende locaties. Jannie Bakker, Co Mateboer en Robert Pleijsier vertellen onderweg over de oorlog en bevrijding in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

8 thoughts on “Wandelen langs oorlog en bevrijding in Genemuiden

 1. Gerhard schreef:

  Mooi verteld en gemonteerd!
  Doordat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat de rondleiding op een andere manier ingestoken moest worden zijn nu deze verhalen ook mooi vastgelegd voor in de toekomst.

 2. De van Dijk schreef:

  Zoals koning Willem Alexander al zei. Laat het nieuwe normaal niet normaal worden

 3. Cor schreef:

  Mooie film en mooi dat het duidelijk uitgelegd word, voor ons na geslacht.
  DE COMPLIMENTEN

 4. Jan schreef:

  Jammer dat de rondleiding niet in het Gaellemunegers was. De laatste Duitsers hebben hebben voordat ze vertrokken nog een oude passagiersboot in de Sas laten zinken.

 5. RvZ schreef:

  Mooi gedaan! Dank voor deze rondleiding!

 6. Hans Jansen schreef:

  Jannie, Co en Robert, Dank voor de rondleiding. Ik was weer even in Genemuiden (Maarten Lutherschool). Goed om de geschiedenis vast te houden. Het stemt ons – ook in de huidige omstandigheden – dankbaar dat we in vrijheid mogen leven. Het raakt ons dat we samen kunnen zingen:’Mijn Schild en de betrouwen, zijt Gij o God, mijn Heer’.

 7. Marietje schreef:

  Heel mooi om zo een wandeling lang de belangrijke plekken van Genemuiden te organiseren . Weer een stukje geschiedenis wat behouden moet blijven en doorverteld moet worden aan de jeugd zodat wij niet vergeten !!

 8. Karel schreef:

  Fijn dat het op deze manier mogelijk is om deel te nemen aan de wandeling. Het is een prachtige film. Heldere informatie op een ingetogen manier weer gegeven.
  Hartelijk dank en een dikke pluim voor een ieder die hieraan heeft meegewerkt.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500