Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Robert en Arianne kiezen voor nieuwe Blokker in Nieuwleusen

Geplaatst op: 6 mei 2020

Echtpaar Van der Vinne voor de nieuwe locatie. Foto Marcel van Saltbommel

Robert en Arianne van der Vinne openen eind juni een Blokker-vestiging in hun woonplaats Nieuwleusen. En dat betekent dat ze later dit jaar stoppen met de Blokker aan de Prinses Irenestraat. “We hebben nagedacht over doorgaan met twee winkels, maar uiteindelijk gaat dat vermoedelijk ten koste van één van de twee zaken”, legt Robert van der Vinne uit. 

De geboren Fries kwam ruim 25 jaar geleden als ‘broekie’ in Genemuiden. Hij nam destijds de Novalux over van de familie Brouwer, die in Genemuiden ook de Artifleur runden. “Ik was nog maar net twintig jaar oud en kreeg de kans om de winkel over te nemen. Negen jaar later veranderde de formule in Blokker. Ik voelde me vanaf het begin heel erg thuis in Genemuiden. De cultuur past heel goed bij mij. Genemuiden en onze klantenkring ga ik zeker missen”, vertelt Robert.

Een ‘nieuwe uitdaging’ zorgt na een kwarteeuw voor dat afscheid. “We kwamen in Nieuwleusen in gesprek met de eigenaar van de Marskramer die met zijn winkel wilde stoppen. Ook de eigenaar van de Blokker stopt. Daardoor kregen wij de gelegenheid om op de plek van de Marskamer, in het drukke winkelcentrum in Nieuwleusen-Zuid, een nieuwe Blokker met een speelgoedzaak te openen. Op een grotere locatie dan onze vestiging in Genemuiden én op een paar honderd meter afstand van onze woning”, vertelt Arianne.

Ondernemen in eigen woonplaats betekent minder reistijd en minder ‘gejaag’. Dat was uiteindelijk een belangrijk argument bij het nemen van een beslissing. “Gemakkelijk was deze keuze niet. De stap is best spannend. Het voelt een beetje als je baan opzeggen en bij een ander bedrijf gaan solliciteren”, glimlacht Robert. “Maar uiteindelijk hebben we ook veel zin in deze uitdaging. Een aantal personeelsleden gaat ook mee naar Nieuwleusen, daar zijn we hartstikke blij mee”, voegt Arianne toe.

Heel snel afscheid nemen van Genemuiden doen ze niet. Klanten kunnen voorlopig nog voor het complete assortiment bij Blokker terecht. “We hebben nog volop ingekocht voor de zomer. Niemand grijpt mis als ze bijvoorbeeld een ventilator of zwembad zoeken. Ook bestellen blijft mogelijk. Een sluitingsdatum hebben we nog niet vastgesteld. We hebben ons ook alweer aangemeld voor de Biestemerk ”, zegt Robert. Wat er met de ‘uitstekende locatie’ aan de Irenestraat gaat gebeuren, is ook nog niet bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500