Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee Genemuidenaren overleden aan coronavirus

Geplaatst op: 6 mei 2020

Op de avond dat premier Rutte versoepelingen in het coronabeleid aankondigde, moest burgemeester Bilder meedelen dat opnieuw twee Genemuidenaren zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Ook een inwoner van Zwartsluis bezweek aan Covid-19.

Desondanks ziet Zwartewaterland ook ‘licht aan het einde van de tunnel’. “Het virus waart zeker nog rond, maar lijkt zich niet meer actief te verspreiden. Ook op het coronaspreekuur van de huisartsen melden zich nog maar weinig mensen”, aldus Bilder.

Die onderstreept desondanks de aankondiging van Rutte dat het blijven naleven van maatregelen cruciaal is. “Het gaat absoluut de goede kant op, maar we moeten met ons gedrag zorgen dat de verspreiding niet verder gaat. We moeten geduld blijven uitoefenen en zo weinig mogelijk met mensen afspreken.”

Bilder kijkt positief terug op 4 en 5 mei. Die dagen verliepen ‘sober’. “Op 5 mei was het niet noemenswaardig druk op straat. Onze inwoners hebben zich goed aan de afspraken gehouden en daar ben ik content mee.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500