Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vier nieuwe besmettingen in Genemuiden

Geplaatst op: 8 mei 2020

Het coronavirus waart duidelijk nog rond in Genemuiden. De afgelopen dagen zijn nog weer vier Genemuidenaren besmet. Ook zijn er twee inwoners van Zwartewaterland overleden, maar burgemeester Bilder kon vrijdagavond bij ZwartewaterFM niet melden of dat ook met het coronavirus te maken heeft. In totaal zijn nu 136 Zwartewaterlanders besmet of besmet geweest, 36 personen moesten naar het ziekenhuis.

Met de versoepelingen van aanstaande maandag in zicht, blijft Bilder hameren op het volgen van de maatregelen. “Anders zijn we weer terug bij af en dat wil niemand”, aldus de burgemeester. Maandag starten basisscholen weer op, terwijl de zogenoemde contactberoepen aan de slag mogen.

De gemeente staat wat dat betreft niet klaar met het bonnenboekje, meldt de burgemeester. “We willen niet de controleur zijn, maar naast de ondernemer staan. We willen met ze meedenken, hoewel het naleven van de maatregelen in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de ondernemer is.”

Ook wil Zwartewaterland meedenken met de horeca-ondernemers. Die mogen op 1 juni weer onder voorwaarden open. “We zijn op de hoogte van plannen voor de terrassen. Daar willen we graag over praten, want we begrijpen heel goed dat de horeca het zwaar voor de kiezen heeft gehad. Wat dat betreft willen we kijken wat op een verantwoorde manier mogelijk is, maar ook hier geldt dat de veiligheid voorop staat.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500