Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, woensdag 13 mei

Geplaatst op: 13 mei 2020

(door Erik Driessen) Ik sta op met wat hoofdpijn. Een paar maanden terug zou je een extra kopje koffie bij het opstarten nemen of de dag desnoods met een paracetamol beginnen, tegenwoordig denk je toch even na over je handel en wandel van de afgelopen dagen. Wellicht toch te dicht in de buurt van iemand geweest? De handen wel goed genoeg gewassen? Na een roggebroodje met kaas trekt de hoofdpijn weg en tegelijkertijd verdwijnt de gedachte aan het virus uit het hoofd. 

De eerste opdracht van de dag is een artikel over verdronken dorp Beulake dat ik voor een toeristische organisatie moet schrijven. In de 18e eeuw viel het ook niet altijd mee, bedenk ik me tijdens het tikken van enkele prachtige volzinnen. Dramaatje, dat Beulake. De vloedgolven van de Zuiderzee slaan over de dijken en nemen het kleine turfstekersdorpje in blinde woede mee. Bewoners worden pas na 36 uur uit een hun benauwde situatie bevrijd.

‘s Middags besluit ik dat het tijd is voor een autoritje door de Kop van Overijssel. Ik rijd via Blokzijl naar het vlekje Nederland en tussen de rietkragen en nieuwe natuur door bereik ik Wetering en Scheerwolde. Daar belt een nieuwe adverteerder uit Zwartsluis. Er ontstaat een aardig gesprek en de man vermoedt dat we binnenkort toch weer vakantie kunnen vieren in het buitenland. De woorden klinken me als muziek in de oren. Al is het hier op grensvlak van Wieden en Weerribben eigenlijk ook prachtig. Premier Rutte kan de positiviteit om 18.00 uur niet bevestigen. Tijdens een persconferentie gaat hij niet in op vragen van journalisten die meer willen weten over de aanstaande zomervakantie.

Een uur later zit ik weer eens voor de radio voor de corona-update van burgemeester Bilder. Die meldt dat het positieve beeld zich doorzet, al is er opnieuw een inwoner van Genemuiden overleden. “We hadden in het begin van deze periode niet kunnen verwachten dat het virus ons zo zou raken. Maar dit is de harde werkelijkheid”, zegt Bilder.

Wat maakt het dan eigenlijk uit of de zomervakantie dit jaar in Oostenrijk of Oosterhout is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500