Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uganda lijdt zwaar onder corona

Geplaatst op: 13 mei 2020

Uganda wordt hard geraakt door de maatregelen van de corona epidemie, zegt Gabriele van der Kamp van de Stichting Otuke uit Hasselt. Vanwege de complete lockdown is het dagelijkse leven stil komen te vallen. Dit heeft een enorme impact op de lokale projecten en spaargroepen. Veldwerkers kunnen de gezinnen niet bereiken vanwege de maatregelen. Wat de deelnemers van de spaargroepen lokaal maken heeft geen afzetmarkt meer omdat alle markten zijn gesloten.  

Inmiddels zitten de meeste gezinnen al op een rantsoen van eenmaal per dag bonen. Reserves zijn er niet. Ook stijgen de zelfmoorden en abortussen. De hoogste prioriteit heeft het voorzien in voeding de eerste levensbehoefte. “Voor 25 euro kunt u een gezin een halve maand van eten voorzien”, zegt Gabriele van der Kamp.

“Het komt nu op de basisbehoefte aan, er is voor de bevolking geen tijd om vooruit te kijken of plannen te maken. Het voedsel raakt op”, aldus de inwoonster van Hasselt. Dankbaar deelt ze mee dat het gedoneerde geld verdubbeld zal worden door stichting Wilde Ganzen. “Alstublieft help de bevolking, ik ben de inwoners van de gemeente Zwartewaterland zeer dankbaar voor de giften die de stichting tot nu toe mocht ontvangen. Hoe mooi zou het zijn om heel veel mensen te kunnen redden door voedselhulp”.

Stichting Otuke is dit jaar het 2e 3e wereldproject van de gemeente Zwartewaterland. Kijk voor meer informatie op website: www.Otuke.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500