Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnieten College klaar voor heropening

Geplaatst op: 25 mei 2020

Het Agnieten College in Zwartsluis is klaar voor de heropening, zegt directeur Gert Voerman maandagavond op ZwartewaterFM. Vanaf volgende week woensdag is de school weer open voor leerlingen.

Die mogen niet allemaal tegelijk komen, de klassen zijn gesplitst. Ook krijgen zij een vast lokaal en wisselen docenten elk lesuur van lokaal. “Daardoor heb je weinig beweging in de school”, legt Voerman uit. Leerlingen lunchen ook in het hen toegewezen lokaal. De hele school is ingericht op de ‘anderhalve metersamenleving’. Dat betekent dat er looproutes zijn en tafels zo zijn neergezet dat leerlingen minimaal zover uit elkaar zitten.

“Er is een bepaalde zin om het normale leven weer op te pakken”, stelt Voerman. “In ieder geval op school, om de sociale contacten weer te hebben. De non-verbale communicatie mis je nu met het online lesgeven.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500