Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester komt met ‘hele goede update’

Geplaatst op: 25 mei 2020

Geen nieuwe besmettingen en al 10 dagen geen nieuwe sterfgevallen. “Dit is een hele goede update. Het heeft er de schijn van dat we een moeilijke periode achter ons laten”, stelde burgemeester Bilder maandagavond vast op ZwartewaterFM. “Het is nu te hopen dat het zo blijft.”

Ook hij kijkt met ‘enig verlangen’ uit naar de versoepelingen die vanaf maandag gaan gelden. “Maar ik realiseer me ook dat er mensen zijn die daar de nodige zorgen bij hebben. Meer ruimte voor ontmoeting is ook meer ruimte voor besmetting”, aldus Bilder. “We moeten ons maar verlaten op de deskundigen die zeggen dat er ruimte voor is.” Wel wijst hij erop dat inwoners ook zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Vanaf maandag mogen in alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn 30 mensen, exclusief personeel, bij elkaar zijn. “Daar horen ook kerken bij. We zijn in overleg met kerken hoe daar goed vorm aan kan worden gegeven”, vertelde de burgemeester.

Horeca-ondernemers mogen vanaf maandag hun zaak heropenen. Vanuit de gemeente is er ‘vrij veel’ contact met hen. “Wat wel geldt is dat mensen vooraf moeten reserveren en anderhalve meter afstand in acht moeten nemen.”

Voor terrassen hoeven mensen niet te reageren, maar geldt wel de anderhalve meter-regel. Bij de gemeente zijn diverse plannen neergelegd om de terrassen uit te breiden. “Het lijkt erop dat we de overgrote meerderheid van die verzoeken kunnen honoreren”, nam Bilder alvast een voorschot op de collegevergadering van morgen.

Ook reageerde de burgervader over de ophef die vorige week ontstond rondom arbeidsmigranten en bekendheid van de maatregelen onder die groep. Volgens hem zijn ze ‘goed geïnformeerd’, door onder andere een brief in hun eigen taal. Ook zijn de geldende maatregelen in het Pools te lezen op de website van de gemeente.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500