Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, dinsdag 26 mei

Geplaatst op: 26 mei 2020

Over vijf dagen zitten er alweer vijf maanden van het jaar op. Er is wel eens minder gebeurd tussen januari en mei, bedenk ik me als ik de bezoekcijfers van Genemuiden Actueel analyseer. De site trok tot dusver 200.000 meer bezoekers dan vorig jaar rond deze tijd. Gelukkig zijn online samenscholingen van meer dan dertig mensen niet verboden.

Het aantal werkuren neemt ook weer halsoverkop toe. Na een maandag vol webteksten en telefonische interviews moet ik ’s avonds voor de gemeente Noordoostpolder de raadsvergadering verslaan. Slechts een beperkt aantal raadsleden mag mee vergaderen, de rest zit verspreid over het gemeentehuis. Zelf kijk ik met een collega van De Stentor in de bedrijfskantine naar een televisiescherm waarop de vergadering te zien is. Helaas beschikken we niet over de afstandsbediening.

Na thuiskomst moet ik nog het een en ander uitwerken en ik klap om 02.05 de laptop dicht. Welkom in de wereld van de journalistiek. Ik moet denken aan een sollicitatiegesprek dat ik ooit voerde. ‘Bijna altijd 5 uur thuis, alleen op de dag van de deadline kan het wel eens iets later worden’, zei de directeur van dienst. Op mijn eerste werkdag was ik ver na middernacht thuis vanwege de uitbraak van de MKZ. Virussen houden journalisten blijkbaar van de straat. Blijf je in ieder geval wel thuis.

Op dinsdagochtend is het ook snel weer druk en ondertussen is het voor de kinderen thuiswerkdag. Een ideale combinatie natuurlijk. Meester Erik bemoeit zich niet erg met de leerlingen, al doceert hij nog wel even dat een werkstuk schrijven niet betekent dat je wat teksten van Wikipedia knipt en plakt. Zo krijg ik de websites ook wel vol natuurlijk.

Als Teletekst-fan lees ik ’s middags dat opnieuw 26 doden aan het coronavirus zijn overleden. Dat maakt dus nog steeds slachtoffers. Drie berichten daaronder lees ik dat ‘we’ vanaf 15 juni weer welkom zijn in Duitsland. Even zie ik mezelf op de Autobahn onderweg naar de Oostenrijkse Salzkammergut waar ik in juli vooralsnog een camping heb gereserveerd.

Op Radio2 klinkt Oerendhard van Normaal. Ik hou het op toeval.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500