Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hervormde scholen beginnen met kinderopvang

Geplaatst op: 28 mei 2020

De Johannes Bogermanschool gaat vanaf het nieuwe schoolseizoen door het leven als Christelijk Kindcentrum Johannes Bogerman. De hervormde scholen van Genemuiden starten dan met verschillende vormen van kinderopvang. “We bieden straks onderdak aan kinderen van 0 tot 12 jaar”, vertelt Marida de Leeuw, die verwacht dat veel kinderen straks naar de Fazant komen. Bij de start van het Kindcentrum werkt IJsselrijk samen met Accrete. 

Dat er veel extra kinderen naar de Johannes Bogerman komen, is zeker. “De Regenboog sluit namelijk de deuren op de huidige locatie en de peuteropvang gaat na de zomer hier verder”, vertelt Lianne Tiggelaar. Op de Regenboog zitten ongeveer vijftig kinderen. Ook de pedagogisch medewerkers gaan mee naar de Vogelbuurt.

“Superleuk…”, zegt Marida de Leeuw tijdens een rondleiding door de school. Het gebouw wordt uiteraard al klaar gestoomd voor de nieuwe situatie. “Van de voorbereidingen krijgen we al veel energie, al zijn we natuurlijk ook benieuwd hoeveel kinderen we straks mogen verwachten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we in een behoefte voorzien. Deze ontwikkeling past bij de huidige maatschappij én bij de veranderingen in het onderwijs. Steeds meer zie je dat kinderen van alle leeftijden in één gebouw zitten.”

De opvangmogelijkheden zijn straks ruim, benadrukt Alie Schra van de hervormde scholen. “We bieden voorschoolse, tussenschoolse en buitenschoolse opvang aan. In overleg met de ouders is er veel mogelijk”, zegt Aly. De betrokkenen kijken even naar buiten. Ook het schoolplein wordt straks aangepast aan de nieuwe situatie, net zoals de ingangen overigens. “De opvang komt straks binnen vanaf de kant aan de Fazant, de groepen 1-3 op via het plein aan de kant van het Hervormd Centrum en de oudere leerlingen vanaf de Stuivenbergstraat”, vertelt Marida.

Zij is benieuwd naar de aanmeldingen in de komende periode. “Die start vanaf nu. De flyer die nu op Genemuiden Actueel staat, wordt aanstaande week huis-aan-huis bezorgd. Ook de leerlingen van alle hervormde scholen krijgen hem mee naar huis. Ik ga er vanuit dat we na de zomer met een behoorlijke groep beginnen. Dit is een mooie ontwikkeling voor het hervormd onderwijs in Genemuiden.”

De hervormde scholen zijn aangesloten bij IJsselrijk. Ook voor die organisatie is kinderopvang nieuw. Daarom maakt de organisatie gebruik van de expertise van Accrete, die wél ervaring heeft. Henriëtte Eenkhoorn, die voor Accrete in Blokzijl en Sint Jansklooster werkt, is namens die organisatie betrokken bij de start.

“Binnen Accrete hebben we veel ervaring opgedaan en daar zie je dat de lijn van 0 tot 14 jaar heel goed werkt. Ouders vinden het fijn dat kinderen in hetzelfde gebouw blijven. Die ontwikkeling zie je bovendien overal in onderwijsland.”
Vanaf maandag 17 augustus is de start van Christelijk Kindcentrum Johannes Bogerman.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500