Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen nieuwe besmettingen in pinksterweekeinde

Geplaatst op: 2 juni 2020

(door Robert Jansema) Zwartewaterland heeft een gemoedelijk en veilig Pinksterweekend kunnen houden. “Mensen hebben hier naar uitgekeken en de terrassen waren goed gevuld. We hebben geen ongeregeldheden geconstateerd, horeca en bezoekers hielden zich goed aan de regels”, vertelt burgemeester Bilder.

Ook het aantal besmettingen is de afgelopen dagen niet toonbaar opgelopen. “Maar het is wel mogelijk dat dit aantal zal stijgen omdat testen toegankelijker wordt”, legt Bilder uit. Reden tot paniek is er overigens dan niet, want de burgervader merkt dat zijn gemeente langzaam maar zeker weer ‘gewoon’ lijkt te worden.

“Anderhalve maand geleden stond mijn werk de hele dag in het teken van corona. Nu zie ik dat we op het pad terug zijn. Dat komt ook omdat we meer mogelijkheden krijgen. Ook hebben we goed overleg met de kerken, voor hen is het ook een zoektocht. Ik merk dat de kerken erg voorzichtig omgaan met de mogelijkheden. Wel vind ik dat de Rijksoverheid maar weinig aandacht schenkt aan het belang van de kerk tijdens de coronacrisis.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500