Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Hattem: dakkapellen én deuren

Geplaatst op: 2 juni 2020

Wie aan de naam Van Hattem denkt, ziet dakkapellen in alle soorten en maten voor zich. De gemiddelde Genemuidenaar is vermoedelijk vergeten dat Robert van Hattem zijn ondernemerschap met deuren begon. Nog steeds komen mensen uit heel Nederland voor een deur naar de Klaas Fuitestraat. Sterker nog: het bedrijf heeft een speciale showroom voor deuren geopend. 
 
“Dat past een beetje bij onze ontwikkeling”, zegt Van Hattem. “We zijn begonnen met B-keuze deuren, maar de laatste jaren hebben we ook steeds meer A-keuze. Daarop hebben we de zaak ook aangepast. Mensen zijn nu echter verrast als ze binnenkomen”, vertelt Van Hattem.

Drijvende kracht achter de afdeling is medewerker Arnoud. Die legt zich volledig toe op deuren. “Het valt me op dat veel Genemuidenaren niet weten dat ze bij ons ook voor deuren terecht kunnen. Terwijl we standaard drieduizend exemplaren op voorraad hebben, alle soorten die je maar kunt bedenken.”

Populair zijn bijvoorbeeld zwarte deuren met een stalen look. “Ook deuren met een freeslijn zijn in. Eigenlijk begonnen we met een experiment, door gewoon wat lijnen op een deur aan te brengen. Dat is heel goed aangeslagen”, vertelt Arnoud. Hij heeft deuren van veel bekende topmerken in huis, want zelf deuren maken doet Van Hattem niet. “Maar wij zijn wel sterk in maatwerk: wij zorgen dat mensen de deur krijgen zoals ze die voor ogen hebben. En ook voor deurbeslag en andere artikelen die met deuren te maken hebben, kun je bij ons terecht.”

Ook veel ZZP’ers en kleinere bouwbedrijven hebben Van Hattem wat dat betreft ontdekt. Steeds meer bouwers halen deuren aan de Klaas Fuitestraat. Uiteraard is het bedrijf nog steeds de specialist in dakkapellen. Onder meer omdat het de eerste KOMO-gekeurde producent van dakkapellen is, werkt het naast de particuliere markt ook veel voor grote bouwbedrijven.

Van Hattem groeit sinds de start van het bedrijf in 2004. Sinds 2015 is het bedrijf gevestigd op de huidige plek, min of meer recht tegenover Albert Heijn. Binnenkort start Van Hattem met een uitbreiding, zodat er nog meer productieruimte bij komt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500