Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland sluit zich aan bij ‘Coalition of the willing’

Geplaatst op: 3 juni 2020

De gemeente Zwartewaterland sluit zich aan bij de ‘Coalition of the willing’ en toont zich daarmee solidair met vluchtelingen en asielzoekers in de vluchtelingenkampen. Het college geeft hiermee gehoor aan de oproep van CU, SGP, PvdA en CDA.

De Coronacrisis treft ook vluchtelingen en asielzoekers die onder erbarmelijke omstandigheden leven in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Op 1 april jl. verstuurde een aantal samenwerkende vluchtelingenorganisaties een brief naar alle Nederlandse gemeenten, waarin ze oproepen zich aan te sluiten bij de ‘Coalition of the willing’ en solidariteit te tonen met deze vluchtelingen en asielzoekers.

De coalitie pleit voor een snelle evacuatie en relocatie van de meest kwetsbaren, beginnend met 500 alleenstaande kinderen. Daartoe is in Nederland de actie #500kinderen in het leven geroepen. Het kabinet wordt dringend verzocht zich aan te sluiten bij andere Europese lidstaten die al hebben aangegeven alleenstaande minderjarigen op te nemen.

“Als gemeente Zwartewaterland willen wij graag solidariteit tonen met de vluchtelingen en asielzoekers die onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen verblijven. In Nederland leven we in een welvarend land. Wij willen in gepaste verhouding onze verantwoordelijkheid nemen bij het opvangen van deze vluchtelingenkinderen. Zij hebben recht op een veilige thuishaven.”, zegt wethouder Knol namens het college. “ Wij hopen dat wij samen met andere gemeenten een duidelijk signaal kunnen afgeven naar de Nederlandse regering en dat zij haar huidige standpunt herziet.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500