Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie wil vaker webinars organiseren

Geplaatst op: 11 juni 2020

De ChristenUnie Zwartewaterland organiseerde op 9 juni een webinar met Roel Kuiper, voormalig politicus van de ChristenUnie en auteur van het boek De wereld liefhebben – over ecologische paniek en politieke ethiek. Kuiper geeft in zijn boek handreikingen over hoe we een crisis als de coronacrisis kunnen aangrijpen en kunnen omzetten in iets heel moois.

“Zijn hoofdboodschap is dat we de wereld, de schepping om ons heen, lief moeten hebben. In deze crisis zien we de wereld om ons heen op sommige punten echt weer opbloeien. De afgelopen tijd heeft ons geleerd dat er aan een verdergaande globalisering en individualisering forse schaduwkanten zitten. Laten we juist nu de kracht van de lokale samenleving inzien, benutten en uitbreiden. Laten we elkaar versterken. Laten we samen op zoek gaan naar een nieuwe levensstijl waarbij we de wereld om ons heen, dichtbij en veraf, bewust mooier kunnen maken. Dit vraagt om lokale initiatieven en het nemen van verantwoordelijkheid”, stelt de ChristenUnie.

Om dat handen en voeten te geven wil de partij de komende tijd regelmatig webinars organiseren om na te denken over thema’s die leven in de samenleving en wil de partij in gesprek gaan met mensen die kansen zien om de lokale samenleving te versterken. Heb jij thema’s waarover nagedacht zou moeten worden? Of heb je plannen die de lokale samenleving zouden versterken? Mail naar info@zwartewaterland.christenunie.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500