Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stadsteam maakt Hasselt aantrekkelijk

Geplaatst op: 11 juni 2020

Vertegenwoordigers vanuit de horeca, winkels, vastgoed, evenementen, toerisme en de gemeente zijn, samen met de centrummanager, het Stadsteam Hasselt gestart. Het team wil er voor zorgen dat Hasselt het hele jaar door aantrekkelijk is voor haar inwoners, ondernemers, bewoners uit de regio en voor toeristen.

Voordat het stadsteam officieel is gestart, is er al veel werk verzet om het ondernemersklimaat in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Inmiddels weten nieuwe ondernemers de weg naar de Hasseltse binnenstad te vinden. In april 2020 is het platform bezorgeninhasselt.nl opgericht en in de afgelopen maanden zijn er twee nieuwe winkels geopend, Lonk en de Schone Zusters. Daarnaast opent binnenkort een dierenwinkel in de Hoogstraat.

Ook bestaande ondernemers ervaren deze positieve invloed. Bakkerij Blom heeft een nieuwe en verruimde bakkerswinkel geopend, met daarbij een leuk terras.  ‘We willen Hasselt op de kaart zetten. Hasselt heeft ongelofelijk veel mooie plekken en heeft ook veel te bieden aan ondernemers’, aldus wethouder Rietman. In een plan van aanpak, ‘Opladen in Hasselt’, formuleert het team actiepunten om dit te bereiken. Dit plan wordt uitgevoerd door inwoners en ondernemers.

Oproep aan inwoners om mee te denken
Inwoners met ideeën om een onderneming te starten of om de stad aantrekkelijker te maken, worden van
harte uitgenodigd om deze ideeën te delen. Dit kan via het e-mailadres van de centrummanager:
eduard@eduardplate.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500