Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alweer nieuwe maatregelen op de Tagweg

Geplaatst op: 23 juni 2020

“The continuing story van de Tagweg”, verzucht wethouder Harrie Rietman dinsdagmiddag een beetje in het stadhuis. Tijdens een persgesprek kondigt hij alweer nieuwe maatregelen aan voor de Tagweg. De drempels die de gemeente een paar weken geleden samen met de werkgroep van straatbewoners neerlegde, riepen in de wijk namelijk gemengde reacties op.

“Ik had bijna een gevoel van opluchting toen we ze neerlegden, maar een dag later kregen we al berichten van andere straatbewoners. De drempels vergroten de veiligheid, maar ook de geluidsoverlast. Vooral als lege vrachtwagens over de drempels rijden”, vat Rietman de aard van die reacties binnen.

Weer weghalen is echter geen optie vanwege de verkeersveiligheid, vindt de wethouder. Hij ging daarom ook een gesprek aan met een riethandelaar die veel van de weg gebruikmaakt. “Die verzekert echter dat hij niet te hard rijdt, maar dat het ondoenlijk is om zonder geluid over de drempels te rijden. Omrijden is ook geen optie”, aldus Rietman.

En daarom is er plan b. Naast de verkeersdrempels komen nu de bekende smileys en nog meer borden die het verkeer erop wijzen dat ze hier maar 30 kilometer per uur mogen rijden. Bovendien gaat de gemeente verkeersmetingen uitvoeren. “We onderzoeken het type verkeer en de snelheid. En als blijkt dat er te snel wordt gereden, dan gaan we ook echt handhaven.”

Ondertussen spreekt de gemeente nog steeds met de aannemerscombinatie die de grond en de weg in beheer heeft. “De intentie is dat we het gaan oplossen. Wat dat betreft is er ook een gedeeld belang. Voor ons is dat de bouw van nog 240 woningen op dit deel van het Tag.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Alweer nieuwe maatregelen op de Tagweg

 1. Martijn jansen schreef:

  Jeanet Sandink
  Ik ben ieder geval blij dat de drempels de snelheid tegen gaat. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het verschrikkelijk voor u vindt dat u niet harder kan dan twintig ik lees dit ook met tranen in mijn ogen.

  En meneer Rietman wat verschrikkelijk dat u wederom bezig bent met deze weg dit is voor u waarschijnlijk de moeilijkste hindernis die u moet bewandelen tijdens uw carriere. U ook veel sterkte.

  De bewoners van de Tagweg kijk naar bovenstaande verhalen u kunt toch beter de drempels weghalen Jeanet kan het gewoon simpelweg niet meer aan. En Dhr Rietman ziet het helemaal niet meer zitten hij heeft keihard gewerkt maar dan ook keihard gewerkt om deze drempels neer te leggen.

  Dat het levensgevaarlijk is en u als bewoner uit bed wordt getrild is toch een kleinigheidje ten opzichte van de problemen die bovenstaande hebben met de drempels;)
  Martijn jansen

 2. Jeanet Sandink schreef:

  Ook als je minder dan 30 rijdt zijn deze drempels een ramp .. vandaag of morgen zijn de veren van onze auto stuk !!! want je wordt gelanceerd .. ik ga er nu met 15 – 20 km per uur over en ook dat is bijna niet te doen .. dus de bewoners kunnen klagen maar zijn zeker niet de enigen die te klagen hebben .. net als de drempels die aan de kaai gelegd zijn … want ook die zijn verkeerd .. ook die kan ik met onze auto niet harder over heen dan 15 – 20 km per uur .. dus zeker geen 30 km per uur , zoals er staat beschreven !!!!!!

 3. Tiem Breman schreef:

  Gemeente leg nu gewoon een rondweg aan, vroeg of laat komt die er toch wel

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500