Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vruuters hebben de wind mee

Geplaatst op: 24 juni 2020

Het gaat goed met De Vruuters aan de Kromme Steeg. Voorzitter Lute Noordstra overhandigde deze week officieel een aantal beschikbare ‘deelakkers’. Na een eerdere publicatie op Genemuiden Actueel kwam de belangstelling voor de akkers aan de Kromme Steeg flink op gang.

Op het complex is een grote opruimactie geweest. De laatste jaren hebben om diverse reden volkstuinders hun akkers opgezegd en verlaten. Die akkers verwilderden na verloop van tijd. Een aantal leden nam het voortouw om daarin verandering te brengen en met medewerking van de gemeente is dit gelukt. De gemeente voerde het vrijgekomen afval af en financierde ook een deel van de kosten.

Enkele akkers waren hierna gereed om opnieuw uitgegeven te worden en na publicatie gingen twee nieuwe Vruuters aan de slag. Er was de laatste jaren wel meer vraag naar stukjes tuin maar de belangstellenden vonden de akkers te groot en haakten af. Om hieraan tegemoet te komen en om de akkers niet braak te laten liggen is een proef
opgesteld om kleinere stukken te maken en daarop nieuwe tuiniers te laten beginnen. Dit heeft
geresulteerd in drie nieuwe leden die de afgelopen dagen zijn gestart op hun stukje tuin. Ook zijn
er nog twee die even bedenktijd nodig hebben.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500