Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DOE-Klas Maarten Luther werkt op de boerderij

Geplaatst op: 2 juli 2020

Sinds twee jaar biedt de Maarten Lutherschool de DOE-klas aan leerlingen die praktisch begaafd zijn. “Naast praktsche taken op school willen wij graag de leerling praktijkervaring op laten doen buiten school. Zo zijn we in het afgelopen schooljaar op stage geweest bij de boswachter, een hovenier- en tuincentrum, een bouwbedrijf, een dierenasiel en bij boerderij het Kamperriet”, aldus de school.

Door de schoolsluiting in maart i.v.m. de Coronacrisis kon de geplande stage bij boer en boerin Vos van het Kamperriet helaas niet volledig uitgevoerd worden. “Gelukkig konden we hier aan het einde van het schooljaar de stage toch feestelijk afsluiten.  Na een ochtend hard werken: kalveren en koeien voeren, schapen voeren, geiten trainen en konijnen knuffelen, was het tijd voor een lekkere verrassing: pannenkoeken! Al moesten de leerlingen ook hier zelf voor aan het werk want de pannenkoeken moesten nog wel gebakken worden.”

De school bedankt boer en boerin Vos voor de leuke en leerzame ochtenden op boerderij het Kamperriet!
Ook in het nieuwe schooljaar zou de DOE-klas graag op stage willen. “U kunt hierbij denken aan werken met ouderen, de horeca, houtbewerking, de schilder, installatietechniek, de bouw, werken in het groen, enz.  Heeft u of werkt u bij een bedrijf waar dit minimaal één ochtend mogelijk is? Wij horen het graag! Neem contact op met Ellen Visscher via ellenvisscher@mls-genemuiden.nl.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500