Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toch voortgang uitbreiding Zevenhont

Geplaatst op: 2 juli 2020

De gemeente kan de komende maanden toch verder met uitbreiding van Zevenhont Oost en Zuid. De gemeenteraad nam donderdag de Nota van Uitgangspunten voor kennis aan in plaats van deze vast te stellen. Volgens de politiek is er later, bij het vaststellen van het bestemmingsplan, nog voldoende ruimte om plannen te bespreken en te wijzigen.

VeBe en Ondernemerskring Genemuiden riepen tijdens de vorige raadsvergadering al op tot spoed. Als de gemeenteraad geen besluit zou nemen zouden de plannen vanwege het zomerreces maanden vertraging oplopen. Ook wethouder Rietman riep donderdag nog op tot tempo, zodat de ambtenaren de komende tijd verder kunnen met uitwerken van de plannen. Hoewel volgens de meeste partijen dat ook zonder een sluit zou kunnen, was er toch een meerderheid voor de voortgang.

BGZ vindt de plannen eigenlijk nog onvoldoende. Volgens de nieuwste partij van Zwartewaterland zijn die vooral geschreven ‘door de bril van de ondernemers’. BGZ pleit voor een zorgvuldige afweging van de belangen van bewoners, bedrijven en de gemeente. Ook het CDA maakt zich zorgen. Raadslid Riesebosch voorziet een einde van agrarische bedrijven in het buitengebied van Zwartewaterland. Hij vraagt ook aandacht voor de stikstofproblematiek.

Volgens Huisbrink van de SGP is die discussie eigenlijk een gepasseerd station. De gemeenteraad heeft in 2012 namelijk al bepaald dat Zevenhont aan de oostkant zou worden uitgebreid.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Toch voortgang uitbreiding Zevenhont

 1. co mateboer schreef:

  Ik vind dat de heren van Condor al heel veel geduld hebben gehad.
  Bedrijven van deze omvang zijn niet gebonden aan plaatsjes als Genemuiden en Hasselt. Vooral nu na de Brexit zouden ze een gedeelte van hun bedrijf naar het UK. kunnen verplaatsen en de rest naar Duitsland, waar ze ook veel betere verbindingen met hun internationale klanten zouden hebben. Ze weten dat een gedeelte van de bevolking negatief tegenover hun activiteiten staan en rechtszaken kunnen volgen, die nog meer uitstel geven en hun een slecht imago geven. Als maakindustrie hebben ze de tijd tegen. Dat kan ook een bedrijf als Betap zich ter harte nemen.

 2. Gerrit Eenkhoorn schreef:

  Voor de toekomst van Zwartewaterland is het belangrijk dat de bedrijven kunnen uitbreiden, zo kunnen ze efficiënt en duurzaam hun producten in de markt zetten, en dat is dringend nodig.

 3. Jack Leisink schreef:

  Ook de heer Huisbrink zal toch moeten inzien dat de inzichten op gebied van bescherming van het milieu, de natuur, biodiversiteit, uitstoot van stikstof en CO2 sinds 2012 drastisch veranderd zijn. Met de kennis van nu zouden deze plannen waarschijnlijk onmiddellijk afgewezen worden. Het lijkt mij en inmiddels velen met mij om van deze uitbreiding af te zien. Beter ten halve gekeerd den ten hele gedwaald.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500