Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toch voortgang uitbreiding Zevenhont

Geplaatst op: 2 juli 2020

De gemeente kan de komende maanden toch verder met uitbreiding van Zevenhont Oost en Zuid. De gemeenteraad nam donderdag de Nota van Uitgangspunten voor kennis aan in plaats van deze vast te stellen. Volgens de politiek is er later, bij het vaststellen van het bestemmingsplan, nog voldoende ruimte om plannen te bespreken en te wijzigen.

VeBe en Ondernemerskring Genemuiden riepen tijdens de vorige raadsvergadering al op tot spoed. Als de gemeenteraad geen besluit zou nemen zouden de plannen vanwege het zomerreces maanden vertraging oplopen. Ook wethouder Rietman riep donderdag nog op tot tempo, zodat de ambtenaren de komende tijd verder kunnen met uitwerken van de plannen. Hoewel volgens de meeste partijen dat ook zonder een sluit zou kunnen, was er toch een meerderheid voor de voortgang.

BGZ vindt de plannen eigenlijk nog onvoldoende. Volgens de nieuwste partij van Zwartewaterland zijn die vooral geschreven ‘door de bril van de ondernemers’. BGZ pleit voor een zorgvuldige afweging van de belangen van bewoners, bedrijven en de gemeente. Ook het CDA maakt zich zorgen. Raadslid Riesebosch voorziet een einde van agrarische bedrijven in het buitengebied van Zwartewaterland. Hij vraagt ook aandacht voor de stikstofproblematiek.

Volgens Huisbrink van de SGP is die discussie eigenlijk een gepasseerd station. De gemeenteraad heeft in 2012 namelijk al bepaald dat Zevenhont aan de oostkant zou worden uitgebreid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500