Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider woningnood (ingezonden brief)

Geplaatst op: 13 juli 2020

Ik lees dat onze bestuurders zich druk/haast willen maken voor uitbereiding van de Zevenhont. Opzich is dat natuurlijk geweldig nieuws, dat bedrijven in Genemuiden willen uitbereiden. Jaren geleden zijn wij als burger met huid en haar verkocht, door omringende landerijen om Genemuiden heen aan diverse partijen te verkopen, die ik overens groot gelijk geef als je die kans wordt geboden. Het is natuurlijk niet de schuld van de huidige bestuurders, maar het zal u hopelijk als bewindslieden niet ontgaan zijn, dat de woningnood in Genemuiden enorm is. Als er een woning te koop komt, staan er meestal 5 tot 10 mensen in de rij, wat tot gevolg heeft dat een (tussen)woning van 250, weggaat voor 285, en we spreken uit ervaring na vele pogingen te hebben gedaan om een huis te bemachtigen. En de bal blijft rollen, want ook de verkoper moet er weer duur aan. Er ligt nog redelijk veel bouwgrond op tagwest, jullie als bestuurders van Zwartewaterland zadelen onze kinderen op met een torenhoge hypotheek, omdat de huizenprijzen exploderen omwille de woningnood, waarom wordt er niet gebouwd, dit probleem is er al enige tijd. Op landelijk niveau hoor je vaak de kreet van,  dat er een motie van wantrouwen wordt ingediend. BGZ moest het veld ruimen, misschien een idee om deze partij weer op de stoel te zetten, want met dit huidige kabinet blijven we ” On speaking terms ” een bekende uitspraak van onze bestuurders. We zijn niet de eersten die via dit kanaal aandacht zoeken voor dit enorme probleem. Hoop dat de mensen die opzoek zijn naar een huis, zich hier bij aansluiten.

Rene Bonthuis en Henk van Dalfsen

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500