Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vrijspraak voor Beytullah S. in Genemuider hennepzaak

Geplaatst op: 15 juli 2020

Hoofdverdachte Beytullah S. uit het Noord-Brabantse Uden is maandag vrijgesproken van betrokkenheid bij een hennepkwekerij die in juli 2018 werd opgerold aan de Stuivenbergstraat in Genemuiden.

De 47-jarige man werd ervan verdacht dat hij, mogelijk in groepsverband, 302 hennepplanten teelde en voor meer dan 2000 euro aan elektriciteit aftapte van Enexis. S. was sinds 2017 huurder van de woning waarvan slaapkamers en de zolder werden gebruikt voor illegale kweek.

De man, zelf niet aanwezig tijdens de zitting in Zwolle, ontkende vooraf betrokkenheid. Ook familieleden van de geboren Turk werden gehoord omdat zij meerdere transacties deden richting Wetland Wonen en Enexis, zij hoefden verder niet voor het gerecht te komen.

Beytullah S. woonde niet in het gehuurde pand aan de Stuivenbergstraat. “Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat hij er nog nooit is geweest”, klonk het bij monde van de rechtbank. Verdachte gaf tijdens het onderzoek ook aan dat hij de woning die hij huurde zelf niet bewoonde maar in Turkije verbleef omdat hij daar naar eigen zeggen beter geholpen kon worden aan zijn medische kwalen.

De officier van justitie oordeelde dat S. mogelijk wel betrokken is geweest bij de hennepkweek in de woning die hij huurde. Echter leverde het recherchewerk te weinig wettelijke bewijzen op om de Brabander een straf op te leggen. “Jammer, het lijkt erop dat de dader op het kerkhof ligt”, concludeerde de rechter tijdens de zitting waarbij alleen uw verslaggever aanwezig was. Met deze term merkte de rechter op dat er waarschijnlijk nooit een schuldige zal worden aangewezen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

3 thoughts on “Vrijspraak voor Beytullah S. in Genemuider hennepzaak

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500