Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunstgras kopen? Dit zijn de 5 voordelen

Geplaatst op: 17 juli 2020

Ben je bezig met de inrichting van je tuin en twijfel je of je echt gras of een kunstgrasmat aan wilt laten leggen? Steeds meer mensen maken de keuze voor kunstgras, omdat het in vergelijking met natuurlijk gras enorm veel voordelen heeft. Zo heeft een kunstgrasmat bijna geen onderhoud nodig, is kind-, en diervriendelijk en ook nog eens milieuvriendelijk. Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken, geven we je in dit artikel vijf voordelen van een kunstgrasmat.

Kunstgras is onderhoudsarm

Als je het vergelijkt met een natuurlijk gazon, is een kunstgrasmat enorm onderhoudsvriendelijk. Denk maar eens aan alle uren die gaan zitten in het maaien van natuurlijk gras, het besproeien en bemesten, het onkruid verwijderen en het trimmen van het gras. Hier gaat enorm veel tijd inzitten, tijd die je misschien liever besteed aan het spelen met je kinderen. Kies je voor kunstgras, dan heb je al dit werk niet. Eigenlijk het enige wat je hoeft te doen bij een kunstgrasmat, is het af en toe borstelen (of vegen). Hierdoor verwijder je eventuele bladeren, zand en ander troep wat in je grasmat terecht is gekomen en zorg je ervoor dat de vezels weer mooi omhoog komen te staan.

Kunstgras is een goedkoop alternatief

In vergelijking met echt gras, is een kunstgrasmat relatief goedkoop. Alleen zul je een investering moeten doen bij het kunstgras kopen, deze kosten liggen namelijk een stuk hoger dan bij natuurlijk gras. Echter, op de lange termijn verdient dit zich zeker terug. Ten eerste gaat een kunstgrasmat zeker tien tot vijftien jaar mee, en daarnaast heb je ook geen kosten voor bijvoorbeeld een grasmaaier, mest, kalk en een trimmer. En wat dacht je van de kosten die je bespaart op water?

Kunstgras is een duurzaam product

Kies je voor een goede kwaliteit kunstgras, dan heb je er zeker tien jaar plezier van. Veel fabrikanten geven ook nog eens 8 tot 20 jaar garantie op kleurbestendigheid en vezeluitval. Een kunstgrasmat is zo sterk, dat het zelfs bij zware weersomstandigheden en een zware belasting (door bijvoorbeeld speeltoestellen of een zwembad) netjes en mooi blijft.

Kunstgras is kind-, en diervriendelijk

Voor kinderen en dieren is kunstgras ideaal. Het is heel erg zacht, daarom vinden honden het heerlijk om erop te liggen. Katten zullen niet gauw hun behoefte doen op kunstgras, wat ook een enorm voordeel is. Kinderen spelen ook graag op een kunstgrasmat. Niet alleen omdat het zacht is, maar het heeft ook een schok dempende werking, waardoor vallen bijna pijnloos is. en voor extra schokdemping zou je nog een schok dempende onderlaag aan kunnen brengen. Ook zorgt een goede onderlaag ervoor dat de kunstgrasmat strak op zijn plek blijft liggen, zelfs als de kinderen er dagelijks op springen, spelen en stoeien. Daarnaast worden dieren en kinderen niet vies van het spelen op een kunstgrasmat.

Kunstgras biedt enorm veel mogelijkheden

Heb je een natuurlijk gazon, dan zal dit enorm lelijk worden wanneer het intensief wordt gebruikt. Een kunstgrasmat blijft altijd mooi en netjes. Om deze reden wordt kunstgras ook gebruikt op sportvelden, tuinen en zelfs op balkon.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500