Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub komt niet verder dan één helft

Geplaatst op: 1 augustus 2020

Alsof ze maanden zonder voetbal in 35 minuten wilden inhalen: Sportclub Genemuiden walste in het eerste oefenduel van de voorbereiding voor rust over tweedeklasser VV Kollum heen. Via vier keer Omar Kavak en twee keer Rens van Benthem was het bij rust al 6-0. En daar bleef het bij: tijdens de pauze kwam het bericht dat een speler van Kollum, die overigens niet aanwezig was, positief getest is op corona.

Binnen vijf minuten zorgden beide spitsen al voor een 2-0 voorsprong. Met vlot combinatievoetbal speelden de Genemuidenaren de gasten volledig zoek. En dat met een voor de voorbereiding gebruikelijke fantasieopstelling. Naast het spitsenduo en Kay Velda speelden bijvoorbeeld ook Bos, Lassche, Van Lente en Brouwer. Desondanks leek het alsof de spelers al jarenlang met elkaar samenspelen.

In de rust bleek nog eens dat ook de sport in een merkwaardige tijd beland is. Een niet aanwezige speler van Kollum bleek positie getest te zijn op corona en dus werd het duel verder stil gelegd. Vermoedelijk is dat niet het laatste incident in de komende maanden.

Komende zaterdag gaat het ongetwijfeld wat minder makkelijk voor Genemuiden. Dan komt GVVV op bezoek en drie dagen later staat een duel tegen Staphorst op het programma.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500