Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnieten College van start met introductieweek

Geplaatst op: 21 augustus 2020

In een kano, op het water van de Weerribben, dobberen met je klasgenoten. Bijpraten over de zomervakantie tijdens een potje bowlen. Longboarden, boogschieten en vooral veel plezier maken met elkaar. Een weerzien van schoolgenoten die je soms al lang niet gezien hebt. Zo zag de introductieweek op het Agnieten College eruit.

Eindelijk was het dan zover, na een lange periode van onderwijs op afstand en later met halve klassen in het lokaal, mochten deze week middelbare scholen in Nederland weer alle leerlingen ontvangen. Onderling hoeven leerlingen geen afstand te houden. De introductie- activiteiten, een belangrijk onderdeel voor de start van het schooljaar, konden dus doorgaan.

Voor de nieuwste leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis stond hun hele eerste week op de middelbare school in het teken van kennismaking en wegwijs worden in het grote gebouw.
Een compleet programma waarin je je klasgenoten beter leert kennen, terwijl je bezig bent met verschillende leuke en nuttige activiteiten. Door middel van kennismakingsspelletjes werden vragen aan elkaar gesteld en kwamen leerlingen van alles over elkaar te weten. Het lesrooster werd bestudeerd. Uitleg werd gegeven over op welke manier er met de Ipad gewerkt wordt, maar ook over hoe je verstandig omgaat met Social Media. De beste route naar het sportveld werd alvast geoefend.

De mentoren werden geholpen door juniormentoren, derdejaars leerlingen, die de school al heel goed kennen en de nieuwkomers handige wetenswaardigheden over de school konden vertellen.  Naar de basisschool was het voor velen maar een klein stukje lopen. De fietsafstand naar de middelbare school is dan best wel even wennen. Om op een veilige manier op school te komen en weer thuis, kregen de leerlingen voorlichting over verkeersveiligheid.

De brugklassers schreven een brief aan zichzelf, die ze over 3 of 4 jaar weer mogen openen, wanneer ze het Agnieten College verlaten. Wat zijn hun verwachtingen en dromen voor de komende jaren? Leuk om over een paar jaar te lezen wat je destijds wilde en nog leuker, zijn ze uitgekomen?

Als hoogtepunt van de week werkten de brugklassers aan een voorstelling. Xplosief uit Zwolle verzorgde verschillende workshops om leerlingen kennis te laten maken met cultuur, waarin plezier voorop staat. Leerlingen mochten dan ook kiezen naar welk onderdeel van het aanbod hun voorkeur uitging. Percussie of dans? Dj’en of je eigen mode maken en daar een ware modeshow mee lopen? Voor ieder wat wils.

Met inachtneming van de Corona maatregelen konden ouder(s) en/ of verzorger(s) ’s avonds de zorgvuldig ingestudeerde kunsten van hun kind komen bekijken. Vol trots aanschouwden ze de prachtige voorstellingen.
Na deze week van (hernieuwde) kennismaking beginnen de lessen op het Agnieten College in Zwartsluis volgende week weer als vanouds.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500