Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sterke Eenkhoorn vierde op NK

Geplaatst op: 23 augustus 2020

Pascal Eenkhoorn reed zondag een indrukwekkend sterk Nederlands Kampioenschap in Wijster, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Mathieu van der Poel. Eenkhoorn werd uiteindelijk vierde.

Eenkhoorn was vanaf kilometer een zo ongeveer in de aanval, maar zag later in de koers favoriet Van der Poel terugkeren. Daarna demarreerde VDP voortdurend weg uit de kopgroep, maar telkens keerde Eenkhoorn terug in zijn wiel. Veertig kilometer voor het einde had VDP eindelijk wel succes: Eenkhoorn probeerde opnieuw terug te keren, maar brak in de beklimming.

Daarna reed de Genemuidenaar samen met Eekhof weer weg uit de kopgroep en reden ze samen naar een plek op het podium, op afstand van der Mathieu van der Poel. Uiteindelijk bleek Eekhof de sterkste van de twee en de kapot gestreden Eenkhoorn viel wat verder terug.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500