Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters strijden weer om de prijzen

Geplaatst op: 23 augustus 2020

Sem Beens met Mandy.

Na een lange tijd zonder concours vanwege Coronamaatregelen zijn de Zwartewaterruiters er afgelopen weekend weer massaal op uitgetrokken.  Verschillende ruiters en amazones kwamen weer goed voor de dag op de verschillende concoursen in de regio.

In Zwolle werd een dressuurwedstrijd georganiseerd en hier verschenen Erika Henniphof, Jenine Altena en Daphne Visscher in de dressuurring. Erika Henniphof reed in de klasse Z1 met haar paard Enouk een keurige proef. Hiermee wist de combinatie beslag te leggen op de 3e prijs met 222 punten.

Jenine Altena was samen met haar paard Imposant in topvorm. Zij kwamen uit in de klasse M2. Met een mooie score van 206 punten won de combinatie de 1ste prijs in de gecombineerde klasse M1/M2.

Daphne Visscher reed met haar paard Slv’s Wish in de klasse M1. Ook zij hebben een nette proef gereden die de jury beloonde met 195 punten. Dit was goed voor de 3e prijs in de gecombineerde klasse M1/M2.

De springruiters verschenen aan de start in Wezep en Staphorst. Sem Beens had zijn pony Mandy opgezadeld en heeft in Wezep twee foutloze rondjes gesprongen in de klasse B categorie C. In het eerste parcours heeft de combinatie met 76,5 stijlpunten de 4e prijs gewonnen.

In het tweede parcours wist de combinatie nog iets beter te scoren op stijl en met 78 stijlpunten was dit goed voor de 1ste prijs. Joël Zwanepol was afgereisd naar Staphorst en had zijn paard Davona mee. De combinatie heeft een mooie foutloze ronde gesprongen in de klasse Z en heeft hiermee de 3e prijs gewonnen.

In Nieuwleusen werd er een Bixie wedstrijd georganiseerd. Chanieke de Boer en Louanne de Boer hebben hier met hun pony’s dressuur gereden en gesprongen.  Chanieke had haar pony Zenna meegenomen en wist met dressuur in de klasse B1 maar liefst 110 punten bij elkaar te rijden. Ook springen ging super goed, de jury gaf haar hiervoor 31 punten in de klasse A categorie C.

Louanne ging de dressuurring in met haar pony Fenna. Ze reden in de klasse A een keurige proef en kregen hiervoor 80 punten.  Dat ze samen goed kunnen springen hebben ze vervolgens ook laten zien. In de klasse AA categorie B sprongen ze 34 punten bij elkaar. Beide combinaties kregen mooi commentaar van de jury, een mooi lintje,  een emmer en een zakje paardensnoepjes voor de pony’s.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500