Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe eigenaar voor Genemuiden Actueel

Geplaatst op: 24 augustus 2020

Pieter Polman en Erik Driessen verwelkomen Robert Jansema bij de pont.

Jansema Media neemt per 1 september de eindverantwoordelijkheid over Genemuiden Actueel over van De Tekstkenner van Erik Driessen. Die zette ruim zes jaar geleden de lokale nieuwssite van Willem Timmerman voort. Jansema Media nam aan het begin van de zomer al Zwartsluis Actueel over. “Robert Jansema blijkt de juiste man op de juiste plek, waardoor ik met veel vertrouwen ook Genemuiden Actueel aan hem overdraag”, zegt Erik Driessen, die als redacteur bij de site betrokken blijft. 

Ruim zes jaar geleden nam Driessen de website over na het plotselinge overlijden van Willem Timmerman. Daarvoor werkte hij al ruim twintig jaar voor landelijke en regionale media. “Genemuiden Actueel is het leukste wat ik gedaan heb. De site leeft in Genemuiden. Je wordt dagelijks aangesproken op artikelen en het nieuws komt van alle kanten. Ik ben er trots op dat de site de afgelopen jaren kon blijven doorgroeien en bijvoorbeeld een goede rol speelde tijdens de coronacrisis. Dat was mogelijk door alle mensen die op wat voor manier dan ook meewerken aan Genemuiden Actueel. En door de fantastische steun van het bedrijfsleven en de winkeliers.”

Een van de mensen die Driessen benaderde als medewerker was de jonge journalist Robert Jansema. Die bleek ambitieus en toonde al snel zijn interesse in overname van de Actueel-websites. “Hoewel ik daarvoor helemaal geen plannen had, merkte ik dat ik er toch voor open stond. De keerzijde van een lokale nieuwssite is dat je er 24 uur per dag mee bezig bent. Dat is best intensief en je houdt nauwelijks tijd over voor andere dingen. Die gelegenheid krijg ik nu wel weer en tegelijkertijd vind ik het mooi dat ik ook bij Genemuiden Actueel betrokken blijf.”

Erik Driessen werkt als www.detekstkenner.nl veel voor media en het bedrijfsleven in onder meer Genemuiden. Dat blijft hij doen en daarnaast denkt hij na over andere initiatieven. Bovendien blijft hij voor Genemuiden Actueel schrijven over de Zwartewaterlandse politiek en de lokale sport en werkt hij Robert Jansema op alle mogelijke manieren in. “Ik ben ervan overtuigd dat Robert de site naar een nog hoger plan tilt. Hij weet bijvoorbeeld veel meer van beeldtechniek dan ik.”

Genemuiden is geen onbekend terrein voor de Sluziger. Jansema werkte een tijd op de pont, schreef jarenlang voor De Zwartewaterkrant en is bovendien zingend lid van Chr. Mannenkoor Stereo. “Ik heb veel zin in deze uitdaging en hoop mijn netwerk in Genemuiden zo snel mogelijk verder uit te breiden. Genemuiden spreekt mij zeker aan, het is een ondernemend en gemoedelijk stadje. De afgelopen jaren werkte ik vooral voor regionale media als RTV Oost en RTV Drenthe. Na de overname van Zwartsluis Actueel ontdekte ik hoe leuk het is om juist in je eigen omgeving te werken.”

“Verder blijft Genemuiden Actueel zoals onze lezers dat gewend waren: correcte en uitgebreide berichtgeving brengen over zaken die spelen in de stad. Samen met medewerkers zoals cameraman Pieter Polman blijven we dezelfde koers varen.”

Genemuiden Actueel bestaat komend jaar twintig jaar. De bezoekcijfers blijven vanaf het eerste moment stijgen. Deze week verwacht de site de miljoenste bezoeker van 2020.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500