Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Vruuters planten fruitbomen

Geplaatst op: 28 augustus 2020

De ontwikkelingen bij de Vruuters volgen elkaar in rap tempo op. Zo is er dit jaar al een grootscheepse opschoonactie geweest die twee volle dagen in beslag nam. Daarna de gronddagen-actie die drie dagen duurde. Vervolgens zijn de eerste deelakkers van zeventig vierkante meter uitgegeven.

Dit alles mist zijn uitwerking niet: alleen al voor de akkers op de locatie Krommesteeg hebben zich inmiddels zestien nieuwe leden gemeld. Maar door de vergrijzing van het ledenbestand komen er aan de andere kant ook weer veel akkers beschikbaar.

Op enkele van deze percelen worden fruitbomen aangeplant. De vereniging is daar deze week mee begonnen: de eerste 23 bomen staan in de grond. Te zijner tijd worden hier de eerste handperen aan verwacht.

Ook heeft de vereniging een aanvraag gedaan voor een aantal appelbomen. Naar verwachting kunnen die december-januari de grond in. Bij voldoende belangstelling wordt overwogen nog andere fruitsoorten te planten. Hierbij valt te denken aan kers, pruim, noot en stoofpeer.

De beschikbare bomen zullen eerst aan de leden van de vereniging worden aangeboden. De verwachting is dat hiermee niet alles wordt uitgegeven. Het resterende aantal kan dan aan niet-leden worden uitgegeven.

Heeft u belangstelling heeft voor vers fruit van een eigen boom, kan dit kenbaar maken door het sturen van een mailtje naar vtvdevruuters@gmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500