Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geldboete voor Genemuider drugsrijder

Geplaatst op: 11 september 2020

De rechter in Zwolle veroordeelde K.L. vanmorgen tot een geldboete van 300,00 euro voor het rijden onder invloed van cannabis.

De twintiger uit Genemuiden reed vorig zomer door Zwolle toen hij staande werd gehouden omdat hij geen richting aangaf. K.L. vertoonde op dat moment de uiterlijke kenmerken van overmatig drugsgebruik. Er werd een speekseltekst gehouden en daaruit bleek dat de Genemuidenaar onder invloed was van te veel cannabis. De officier eiste daarom een geldboete van 850,00 euro, als K.L. deze niet zou betalen volgden 17 dagen hechtenis.

De advocaat van de drugsrijder ging daar niet mee akkoord. “L. heeft al 1570 euro aan het CBR moeten betalen voor onderzoeken en het aanvragen van een bromfietsrijbewijs. Daarnaast is hij al ruim een jaar zijn rijbewijs kwijt. Een voorwaardelijke geldboete van 850,00 euro over de komende drie jaar is beter op z’n plaats.”

De politierechter koos de middenweg tussen de wens van de advocaat en die van de officieer. “L. moet het wel voelen, daarom leg ik een geldboete op van 300,00 euro. Als hij deze niet betaalt, volgen 6 dagen cel.” De Genemuider drugsrijder reageerde kort op het feit dat hij te veel joints had gerookt: “Ja, ik ben dom geweest.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500