Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sloeproeiers racen langs Genemuiden

Geplaatst op: 12 september 2020

Foto's: Active Creations

Zwartewaterland had vandaag een primeur te pakken. De eerste sloeproeiwedstrijd van Nederland werd namelijk georganiseerd door de roeivereniging ‘Zwarte Water’. Tussen 11.30 en 12.30 uur keerden de roeiers bij de pont.

“Het ziet er anders uit dan andere jaren, dan starten we in het centrum van Zwartsluis. Dit jaar roeien de deelnemers vanaf het industrieterrein. Daar wordt ook gestart, de finish is wel in het centrum”, vult Van Dijk aan. Op die manier wil de vereniging voorkomen dat de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden in het centrum van het dorp. Ook kwamen de deelnemers niet allemaal met elkaar in contact bij de start. Men kreeg vooraf een tijd doorgegeven wanneer ze konden starten zodat niet iedereen tegelijk bij het startpunt zou verzamelen.

“Ook roeien we dit jaar niet voor het klassement, want de competitie is afgelast. Maar roeiend Nederland was wel echt toe aan een wedstrijd. Ruim 35 sloepen varen vandaag mee”, vertelt Martin van Dijk namens sloeproeivereniging ZwarteWater.

Roeivereniging Het Juiste Tuig uit Amsterdam kwam ook naar de oevers van het Zwartewater: “We konden pas in juni beginnen met trainen. In eerste instantie met plastic schotten d’r tussen. Maar het is fijn dat we weer kunnen gaan roeien. Het gaat ons niet om de winst vandaag, maar om de gezelligheid. Want het heeft lang moeten duren voor dit weer kon.”

Vandaag roeiden heren- en damesteams uit heel Nederland via Zwartsluis naar Genemuiden. Vervolgens mochten de deelnemers koers zetten richting Hasselt. Na 14 kilometer te hebben geroeid, eindigde de 21e editie in De Kolksluis van Zwartsluis. Bewust was er geen promotie gemaakt om te voorkomen dat er een grote menigte langs de kade zou staan. “Geen feestje, niet gezellig koffiedrinken en eten, maar we zijn blij dat er geroeid kon worden”, vertelt de Martin. Roeiploegen uit alle landelijke klassen konden vandaag meedoen. “Nee, helaas ook geen prijsuitreiking, die sturen we later op”, sluit de organisatie af.

Bekijk hieronder de fotogalerij of open deze link voor meer foto’s van Active Creations.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500