Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Metamorfose voor zolder van ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 17 september 2020

Foto's: Peter Leenhouts

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van ’t Olde Staduus veel werk verricht op de zolder. De etage is inmiddels zo aangekleed dat er feesten, recepties en vergaderingen kunnen worden gehouden.

Donderdagochtend worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet door Jan Heutink en Eef Oosterbroek. De heren zijn tijdens de coronacrisis druk bezig geweest om ’t Fört (de zolder) om te bouwen en opnieuw te verven. “Door deze zolder aan te bieden kan ’t Olde Staduus wat extra inkomsten genereren en wordt deze ruimte beter benut”, leggen de heren uit.

Naast gezellige zitjes is er ook een podium neergezet. “Natuurlijk ideaal voor voorstellingen of toespraken”, merkt Heutink op. “En vooral met de geldende maatregelen kunnen hier ook vergaderingen gehouden worden tot 20 man. Beneden konden we tot 10 man kwijt met die anderhalve meter. Hier op zolder is overigens ook goede ventilatie. Als de maatregelen achter ons liggen, kunnen we hier tot 75 gasten ontvangen”, vult Oosterbroek aan.

Ook een hapje en drankje kan verzorgd worden. “De medewerkers van Philadelphia maken gebruik van de ruimte in de kelder. Dus tijdens bijeenkomsten kunnen zij eventueel de catering regelen. Maar dat is ook afhankelijk van de wensen van de huurder”, sluiten de heren af.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500