Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

19-jarige blijft vastzitten voor poging tot doodslag

Geplaatst op: 22 september 2020

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 19-jarige R.E. uit Genemuiden ervan dat hij op 23 juni een stadsgenoot dood wilde rijden. De zaak stond vandaag op de agenda van de rechtbank in Zwolle.

R.E. en het slachtoffer zouden de dagen voor het ongeval al in een conflict zijn geweest met mekaar. Volgens het slachtoffer had E. hem al een keer geslagen met een voorwerp. De daaropvolgende dag werd het slachtoffer op het industrieterrein van zijn bromfiets gereden door R.E. in zijn Mercedes Benz.

Mogelijk was E. die dag zoekende naar zijn slachtoffer om hem van de sokken te jagen. Getuigen zagen hem met hoge snelheid en piepende banden door Genemuiden rijden. Het moet een enorme klap zijn geweest. “Hij meer dan tien meter verderop na het ongeval”, vertelt een betrokkene van het slachtoffer. Met de jongeman gaat het redelijk, hij kan korte afstanden lopen met krukken.

Tijdens de zitting werden er zowel door de officier van justitie als door de advocaat van E. bedenkingen geuit over het onderzoek dat is gehouden door de Verkeers Ongevallen Analyse. Dit rapport zou onjuiste en onvolledige informatie bevattem. Tussen de plaats van de aanrijding en de plek waar de auto is aangetroffen zit volgens het onderzoek twee meter. Ervan uitgaande dat hij 50 km/h reed zou die afstand veel groter moeten zijn.

Er zou niet onderzocht zijn of de verdachte tiener geremd zou hebben. E. verklaarde overigens dat zijn remmen haperden en daardoor een aanrijding ontstond. Volgens de advocaat van de verdachte zijn er ook nog camerabeelden die beter bekeken moeten worden door de politie: “Want de verklaringen van enkele getuigen zijn niet meer betrouwbaar als je de camerabeelden hebt gezien.”

De rechtbank concludeerde dat nader onderzoek naar het ongeval nodig is. Het verzoek van de advocaat om verdachte R.E. voorlopig vrij te laten werd van tafel geveegd. Halverwege december zal de zaak opnieuw behandeld worden in Zwolle.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500