Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn-heren terug op het veld

Geplaatst op: 22 september 2020

Na acht jaar afwezigheid waren de heren van volleybalvereniging Ruutvoorn afgelopen zaterdag weer te aanschouwen. In d’Overtoom te Genemuiden werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld.

Aan de basis van het nieuwe team ligt het jongens-A-team van vorig jaar. Samen met twee mannen die de gemiddelde leeftijd iets omhoog brengen, staat de heren dit seizoen een uitdaging te wachten in de Eerste Klasse. Met spelers in andere rollen dan ze voorheen gespeeld hadden en wat voor de meeste spelers de eerste aanraking met het seniorenvolleybal was, begonnen de heren dan ook wat zoekend aan de wedstrijd.

Het was moeilijk om mee te komen met de volleyballers van C.S.V. Heren 4, die duidelijk beter op elkaar ingespeeld waren. De eerste setscore was dan ook niet mals: 13-25 in het voordeel van C.S.V. De tweede set zagen de Ruutvoorn-heren er een stuk zelfverzekerder uit, werd er mooi volleybal gespeeld en werd er dan ook met 25-23 gewonnen. De derde en vierde sets viel het spel wat terug; die gingen met respectievelijk 13-25 en 17-25 verloren.

Eindstand: 1-3 in sets in het voordeel van C.S.V. Ondanks het scoreverschil hebben de mannen van Ruutvoorn vooral in de tweede set laten zien waar ze toe in staat zijn. Op basis van één wedstrijd is het moeilijk oordelen, maar één conclusie kan wel getrokken worden: Daar zit potentie in.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500