Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Omloop NWO recordaantal aanmeldingen

Geplaatst op: 22 september 2020

De L&M Workwear Omloop NWO en de Grote prijs Anna vd Breggen van 26 september a.s. heeft dit jaar een recordaantal inschrijvingen. Aan de start staan ook veel jonge renners uit de regio. Stichting Wielerpromotie Genemuiden rekent op een geslaagde en vooral verrassende koers!

Dames bijten het spits af
De start en finish van de koers vinden dit jaar plaats bij Koraal vastgoed op het industrieterrein in Genemuiden. Om 09:00 uur starten de nieuwelingen meisjes en junior dames. “Zij rijden samen één race, waaruit twee aparte uitslagen volgen. Deze damesrace heeft de naam ‘Grote prijs Anna vd Breggen’ gekregen. Voor veel jonge wielrensters is onze Hasseltse ‘Anna’ een belangrijk rolmodel.”, aldus Jan Doornwaard, bestuurslid bij de organiserende “Stichting Wielerpromotie Genemuiden”. Aan de start staan onder andere Elize Timmerman uit Staphorst, Joyce Mulder uit Meppel, Carmen van Veen uit Zwolle en Fien Winters en Rixt Stol uit Hasselt.

’s Middags de heren
Om 12:00 zullen de nieuwelingen jongens van start gaan, met onder andere Bart Kortleve uit Havelte. Om 15:00 uur vertrekken de junior heren met ook oudere broer Ruben Kortleve en bekende namen als Harmen Goodijk uit Meppel en Arjan Blaauw aan de startlijn. Na afloop zullen de winnende renners worden gehuldigd met medewerking van rondemissen Isa Naberman en Lois Lassche. “Dit keer niet op de gebruikelijke manier, maar alsnog feestelijk én op gepaste afstand”, aldus Jan Doornwaard.

Groot aantal aanmeldingen
Doornwaard en zijn collega-vrijwilligers waren bijzonder blij met het recordaantal aanmeldingen dit jaar. “Nagenoeg iedereen die we hebben benaderd, heeft zich ook opgegeven. Prachtig nieuws, maar het betekent helaas ook dat we veel mensen moeten teleurstellen, want er zijn slechts 3 maal 150 startplaatsen beschikbaar.” Volgens Doornwaard is de grote interesse eenvoudig te verklaren: “Er zijn dit jaar bijna geen koersen geweest. De meeste renners kunnen niet wachten om eindelijk weer een wedstrijd te rijden

Anders, maar zeker niet minder
Doornwaard voorspelt een koers die op diverse fronten ‘anders’ is. “Toeschouwers worden opgeroepen niet te komen kijken, tenzij het echt om ouders of familie van de renners gaat.” De start en finish bij Koraal Vastgoed aan de Nijverheidsstraat zijn alleen bereikbaar voor een enkele begeleider. Daarnaast is de koers zélf anders dan voorgaande jaren: “Het parcours is aangepast en het weer in september is anders dan in het voorjaar. Dat geeft de koers een verrassend karakter. Sommigen hebben de aangepaste route verkend en zijn zeer enthousiast. Het belooft een spannende koers te worden”, sluit de organisatie af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500