Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Eerste Wittien wil veiligheid in de buurt vergroten met AED

Geplaatst op: 25 september 2020

De leden van Tennis Club ’t Eerste Wittien in Genemuiden doen vol enthousiasme mee aan de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Loten kunnen online worden gekocht, maar leden gaan ook langs de deuren om loten te verkopen. Samen gaan leden voor een maximale opbrengst voor hun clubdoel. De tennisclub wil graag een AED aanschaffen die vrij toegankelijk is, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

“Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt te hebben. Dit apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatse te komen. Het kan het verschil maken als de AED buiten hangt, zodat hij sneller in de buurt kan worden gebruikt”, vertelt het clubbestuur.

De tennisvereniging ligt in een woonwijk en wil graag een AED een de buitenkant van het tennispark plaatsen. Ze hopen natuurlijk dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar vinden het geruststellend dat zowel de buurtbewoners als de bezoekers van de club zo snel mogelijk geholpen kunnen worden bij een hartstilstand.

Meer info leest u hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500