Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Mogelijk weer lockdown als we zo door gaan’

Geplaatst op: 26 september 2020

“Als we zo door gaan bestaat de kans dat we over één of twee weken weer op slot zitten”, vertelde burgemeester Bilder vanmorgen op Zwartewater FM. Hij gaf daar weer een update over de laatste stand van zaken omtrent COVID-19 in de gemeente.

De afgelopen vier weken zijn er dertig besmettingen gemeld in de gemeente. “Dat vind ik zorgwekkend. We hebben besmettingen in alle kernen maar Genemuiden vormt hierin de koploper. Deze zijn ontstaan in een familiesfeer waarbij mensen niets onwettigs deden. Ik roep toch op om grote bijeenkomsten bij voorkeur niet te laten plaatsvinden.”

De gemeente houdt de cijfers van de GGD aan. “We zijn wel in discussie, we willen als gemeente graag de cijfers per kern. Die krijgen we nu niet. Het is voor de inwoners erg relevant om te weten in welke kernen veel besmettingen zijn. Verder moeten we ons realiseren dat we allemaal een bijdrage moeten leveren om dit virus tegen te gaan. De gemeente huurt een extra BOA in en ook de politie gaat steviger controleren op het naleven van de maatregelen. Al doelt de gemeente er op om mensen eerst aan te spreken voordat een boete volgt.”

De burgervader sluit af: “Paniek is er nog niet. Reden tot zorg echter wel. We moeten de huidige situatie ernstig opnemen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

5 thoughts on “‘Mogelijk weer lockdown als we zo door gaan’

 1. Last schreef:

  Waarom Bilder, laat u dan toch de wielerronde doorgaan? Als er zoveel zorgen zijn rondom het corona virus waarom laten de burgervaders dan allerlei samenscholings evenementen plaatsvinden???? Enige tijd geleden werd er onder politie dwang in noord-Deurningen een supermarkt gesloten omdat er volgens enkele pennenlikkers de Corona regels werden overtreden. De eigenaar werd door de overheid een oor aangenaaid en van zijn brood beroofd. Dan was er nog een voetbal evenement in Tilburg waar ook een pientere burgervader toestond om het Corona virus een extra boost te geven middels zo’n duizend laveloze supporters op een kluitje te laten juichen, leve de aerosolen. Maar affijn de slimmerik wist nu wie hij in de gaten moest houden. Last but not least hebben we nog burgervrouwe Eucalypta Halsema van Amsterdam die het recht van demonstreren veel en veel belangrijker vond dan het in toom houden van het zeker voor de zwakkeren onder ons dodelijke Corona virus. De Kenau stond er persoonlijk uitbundig te genieten van de nek aan nek demonstratie zonder enige vorm van bescherming. En dan het Opperhoofd van dit zooitje onverschilligheid; Grapperhaus. Die naam hebben z’n voorouders vast niet bij toeval genomen, daar schijnt over nagedacht te zijn destijds. Want laten we eerlijk zijn, iemand een ASO noemen die zich niet aan de Corona regels wil houden, maar zelf alle eigen bedachte regels aan z’n laars lapt op zijn trouwdag dat is toch op zijn zachtst gezegd een GRAPJE. Is zulk overheids geklungel niet een dolksteek in de rug van artsen/verpleegkundigen/verzorgers die zich helemaal uit de naad hebben gewerkt tijdens de eerste uitbraak. Ja zelfs sommigen die door hun taak uit te voeren om het leven kwamen door datzelfde virus. Een overheid behoort het goede voorbeeld te geven. Doch hierin heeft onze overheid ernstig gefaald. Met het toestaan van allerlei evenementen wordt er een verkeerd signaal afgegeven. Door zulke grootschalige evenementen toe te staan kan men wachten op nieuwe uitbraken met alle bijbehorend menselijk leed. En op de tweede plaats het economisch leed.

 2. Koolraap schreef:

  Wat ik raar vind dat er geen supporters bij voetbal mogen zijn maar zondags wel meer dan honderd man in de kerken beetje vreemd waar ook gezongen wordt

 3. Genemuiden schreef:

  Wat ik raar vind dat er geen supporters bij voetbal mogen zijn maar zondags wel meer dan honderd man in de kerken beetje vreemd waar ook gezongen wordt

 4. Van dijk henk schreef:

  Uiteindelijk valt het allemaal wel mee. De griep maakt uiteindelijk nog steeds meer doden dan corona. (Zal dit seizoen wel corona stempel opkomen.) Laat je niet bang maken (mensen met onderliggende ziektes zijn elk griep seizoen aan de beurt) uit de testen komt het rhinovirus naar boven en geen corona. (Bron RIVM) datvis het virus waar je verkouden van word. Succes en leef

 5. M schreef:

  Inderdaad die wielerronde, een grote verschrikking! Rond half 6 op het industrie terrein, hutje mutje op elkaar. Hele weg bezaaid met fietsen en mensen en als je er met de auto door wou had je een probleem… Geen cm aan de kant!
  En wat doet de politie? Juist niks

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500