Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Mogelijk weer lockdown als we zo door gaan’

Geplaatst op: 26 september 2020

“Als we zo door gaan bestaat de kans dat we over één of twee weken weer op slot zitten”, vertelde burgemeester Bilder vanmorgen op Zwartewater FM. Hij gaf daar weer een update over de laatste stand van zaken omtrent COVID-19 in de gemeente.

De afgelopen vier weken zijn er dertig besmettingen gemeld in de gemeente. “Dat vind ik zorgwekkend. We hebben besmettingen in alle kernen maar Genemuiden vormt hierin de koploper. Deze zijn ontstaan in een familiesfeer waarbij mensen niets onwettigs deden. Ik roep toch op om grote bijeenkomsten bij voorkeur niet te laten plaatsvinden.”

De gemeente houdt de cijfers van de GGD aan. “We zijn wel in discussie, we willen als gemeente graag de cijfers per kern. Die krijgen we nu niet. Het is voor de inwoners erg relevant om te weten in welke kernen veel besmettingen zijn. Verder moeten we ons realiseren dat we allemaal een bijdrage moeten leveren om dit virus tegen te gaan. De gemeente huurt een extra BOA in en ook de politie gaat steviger controleren op het naleven van de maatregelen. Al doelt de gemeente er op om mensen eerst aan te spreken voordat een boete volgt.”

De burgervader sluit af: “Paniek is er nog niet. Reden tot zorg echter wel. We moeten de huidige situatie ernstig opnemen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

5 thoughts on “‘Mogelijk weer lockdown als we zo door gaan’

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500