23 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub heeft geen kind aan koploper Flevo Boys

Geplaatst op: 3 oktober 2020

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 5-2 van Flevo Boys. De ploeg uit de Noordoostpolder kwam verrassend als koploper naar Genemuiden, maar maakte binnen drie minuten kennis met de dadendrang van de groen-witten. Omar Kavak en Kay Velda scoorden binnen drie minuten.

Zoals overal in Nederland moest het publiek ook in Genemuiden thuis blijven. Daardoor waren er alleen officials, begeleiders en wat journalisten aanwezig op Sportpark de Wetering. De rest van de belangstellenden moest het doen met een livestream op Breman.net die aanvankelijk nog wat haperde.

Bij Genemuiden waren wat geblesseerden terug in de basis, waaronder doelman Jansen. Die mocht binnen een minuut al zijn capaciteiten laten zien. Meteen aan de andere kant schoot Velda raak en bij de volgende aanval was het ook al 2-0 via Kavak, waardoor Genemuiden ogenschijnlijk op een makkelijke middag afkoerste. Dat bleek niet het geval. Flevo Boys kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg voor rust de terechte beloning: 2-1.

Na rust besliste Genemuiden toch vrij snel de wedstrijd. Kavak bood Velda de gelegenheid om de 3-1 aan te tekenen. Arend van de Wetering maakte, binnen het uur nog, met de 4-1 een einde aan eventueel nog bestaande onzekerheid. Het was de eerste goal van de back, die ooit zijn debuut maakte met twee goals in eigen doel. Sijmon Eenkhoorn maakte vervolgens nog de 5-1 waarna de Emmeloorders terugkwamen tot 5-2 via de ervaren spits Ramos.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij NSC Nijkerk.