Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘aantal besmettingen onder zestigplussers laag’

Geplaatst op: 6 oktober 2020

Burgemeester Bilder gaf dinsdagavond weer een update op ZwartewaterFM. Hij duidde daar de cijfers die afgelopen periode al grotendeels bekend werden gemaakt. “Wat opvalt is dat het aantal zestigplussers dat positief test erg klein is. Dat is positief en op dit moment valt de persoonlijke schade door het virus mee in de gemeente.”

Bilder gaf aan zich te baseren op cijfers van de GGD. “Afgelopen vier weken zijn er 47 mensen positief getest. Genemuiden spant daarbinnen de kroon. Het is ook onze grootste kern en er is geen sprake van één piek in de kernen. Met het aantal van 47 zitten wij hoog in de boom”, zegt Bilder als hij Zwartewaterland vergelijkt met veel andere gemeenten in de regio.

“Wat verder opvalt is dat de besmettingen in verschillende leeftijdscategorieën voorkomen. Eerst in de categorie 41 to 60 jaar, maar de laatste weken vooral in de groep 21 tot 40 jaar. En er zijn zelfs mensen besmet tussen de 10 en de 20 jaar”, aldus de burgemeester.

Hij greep na de commotie afgelopen weekend over grote aantallen kerkbezoekers ook de gelegenheid aan om de kerkelijke gemeenten in Zwartewaterland collectief te complimenteren. “Ik wil opmerken dat onze kerken zich uitermate secuur hebben opgesteld. Alles wordt hier gedaan om te voorkomen dat ze niet met uitbraken worden geïdentificeerd.”

Bilder moedigde verder alle inwoners aan mondkapjes te dragen in de publieke ruimte. “Wat mij betreft; doe de mondkapjes op, zeker in winkels.” Ook meldde de burgervader dat qua handhaving een andere fase is aangebroken en er sneller wordt bekeurd bij overtreding van coronamaatregelen.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500