Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scherpere regelgeving bij bezoek aan bieb

Geplaatst op: 6 oktober 2020

De bibliotheek heeft haar huisregels aangescherpt naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die afgelopen week bekend zijn gemaakt. Lees hieronder voor de belangrijkste wijzigingen van de bieb.

“De vestigingen in Zwartewaterland zijn open en toegankelijk voor iedereen. Wel hebben we regels waar iedereen zich aan moet houden. U kunt boeken komen lenen en inleveren, ook zijn de leestafels en werkplekken beschikbaar. Ontspannen met een krant of tijdschrift en een kopje koffie kan nog steeds in onze bibliotheken. Helaas hebben wij de regels wel weer moeten aanscherpen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

Bij binnenkomst in de Bibliotheek wordt naar het doel van uw bezoek gevraagd: Komt u materialen brengen of halen, dan is registratie niet nodig en wordt er geen tijdsduur met u afgesproken. Wilt u gebruik maken van een werk-/leesplek dan is registratie verplicht (naam, email-adres en telefoonnummer, aankomsttijd en vertrektijd) t.b.v. bron- en contactonderzoek. Bovendien worden er afspraken gemaakt over de duur van het verblijf. We hanteren maximaal 1u. Mochten er geen wachtenden zijn, dan mag dat uur in overleg verlengd worden. Wilt u voor een activiteit naar de Bibliotheek (een cursus, een lezing, etc.) dan moet u vooraf een plaats reserveren en wordt die reservering gecontroleerd bij binnenkomst.

Er mogen per vestiging maar een maximaal aantal mensen naar binnen. Het aantal hangt af van de oppervlakte van de Bibliotheek. Bij de ingang staan winkelmandjes voor de bezoekers klaar. Wie naar binnen wil, neemt een mandje mee. Dit geldt voor elke persoon van 13 jaar en ouder die naar binnen gaat. Zijn de mandjes op? Dan is het maximale aantal bereikt en moet u buiten wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. De mandjes worden na gebruik schoongemaakt. Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een mondkapje bij het bezoek aan de Bibliotheek. Komt u materialen brengen of halen dan moet het mondkapje continu op. Maakt u gebruik van een werk-/leesplek of wilt u deelnemen aan een activiteit, dan moet u alleen een mondkapje op als u rondloopt. Zit u op een stoel, dan mag het mondkapje af.

Al onze medewerkers en vrijwilligers zullen zelf ook een mondkapje of gezichtsmasker dragen, zo zorgen we er samen voor dat we open kunnen blijven en iedereen zich veilig voelt. Voor alle regels en de actuele openingstijden van onze vestigingen kunt u terecht op onze website www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Liever niet tijdens de openingstijden naar de Bibliotheek?

Vindt u het nog niet prettig om tijdens de openingsuren van de Bibliotheek te komen? Neemt u dan telefonisch contact op, dan kunnen we een moment met u afspreken, waarop u alleen in de Bibliotheek terecht kunt of we zoeken naar een andere passende oplossing. U bent van harte welkom in onze Bibliotheken, onze medewerkers staan voor u klaar. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over iets anders, neem gerust contact op met uw Bibliotheek. Dit kan telefonisch tijdens onze openingstijden of via de website.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500