Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scholen denken na over toekomst

Geplaatst op: 8 oktober 2020

De gemeenteraad was donderdag enthousiast over het zogenoemde Integraal Huisvestingsplan Onderwijs Zwartewaterland. Daarin beschrijft de gemeente samen met de scholenorganisaties de toekomst van de schoolgebouwen voor de komende twintig jaar. 

Daaruit blijkt dat de Rehoboth en de Vogelaar tussen 2023 en 2025 op de lijst staan voor een renovatie of upgrade. Beide scholen stammen uit respectievelijk 1980 en 1978. Vanaf 2026 zijn vervolgens de Johannes Bogermanschool en de Maarten Lutherschool aan de beurt. De komende twee jaar staan eerste de Arembergschool in Zwartsluis en de Prins Willem Alexanderschool uit Hasselt op het programma.

Het plan is ‘niet in beton gegoten’, zoals Roel Withaar van GemeenteBelangen het donderdag noemde, maar biedt ruimte om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en leerlingaantallen. In Genemuiden denken meerdere scholen ook na over andere huisvesting, waarbij bijvoorbeeld verschillende scholen onder een dak komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500