Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Explosieve stijging in besmettingen, Genemuiden spant kroon

Geplaatst op: 22 oktober 2020

Vorige week zijn er 66 Zwartewaterlanders positief getest op COVID-19. “Buitengewoon zorgelijk, een hele nare ontwikkeling. Er is iets gaande waarover we bij onszelf te rade moeten gaan”, merkt Bilder op. Ook is het eerste sterfgeval sinds de tweede golf een feit.

Zwartsluis komt er goed vanaf. Daar zijn tussen 12 tot en met 18 oktober slechts 3 mensen positief getest. Diezelfde week kwamen er in Hasselt 20 gevallen bij en in Genemuiden 43.

“De meeste besmettingen zijn er in de categorie 51 tot 70 jaar. Maar ook zijn er nog veel besmettingen in de categorie van 31 tot 40 jaar. Dit in tegenstelling tot de weken daarvoor. Toen waren de meeste besmettingen in de categorie 21 tot en met 40 jaar. Laten we echt heel erg goed oppassen. We hebben daarnaast geen meldingen binnengekregen van besmettingen binnen de woonzorgcentra”, merkt Bilder op bij Zwartewater FM.

Er is daarnaast geen enkele relatie te leggen met de kerken. Ook zijn er geen haarden bekend bij de gemeente. De teststraat in Genemuiden wordt daarnaast in eerste instantie enkel gebruikt door leden van de ondernemerskring. “Dat komt omdat ze het in eerste instantie kleinschalig willen houden omdat ze nu in de opstartfase zitten. Maar ik heb gevraagd of ze mogelijk ook particulieren kunnen testen, daar wordt nu serieus naar gekeken”, vult Bilder aan.

“Mensen moeten zich er op gaan voorbereiden dat dit langer gaat duren dan we verwachten. Iedereen kan meehelpen door de coronamelder te downloaden. Houd je aan de richtlijnen zoals werk zoveel mogelijk thuis, houdt 1,5 meter afstand, vermijd drukken plekken, ontvang niet meer dan 3 mensen bij je thuis, gebruik een mondkapje en publieke ruimten, was vaak je handen en blijf thuis bij verkoudheidsklachten en laat je testen”, sluit Bilder af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500